Savs bizness vai strādāt cita labā ?

Kuram būt ir izdevīgāk (ideālā variantā),uzņēmējam vai strādniekam ? Strādniekam nav daudz jādomā - tikai izpildi savu darbu un saņem piedienīgu algu. Uzņēmējam ........nezinu ..........tāpēc jautāju ? Kā veidojas uzņēmēja (īpašnieka) ienākumi ?

AivarsN (2016-10-24 11:25)    2 Pats ražo,to kas vislabāk patīk un padodas,pārdod bez starpniekiem,bet nodokļus maksā tik,cik uzskati par vajadzīgu. Ienākumi pieticīgi,bet pilnīga brīvība un naktīs mierīgi guli.

slieks (2016-10-24 11:45)    2 Kas nu kuram no dabas ielikts - vadītājs un izpildītājs ir divi atšķirīgi tipi.

Edgars37 (2016-10-24 12:21)  1   Es uznemejdarbibai pasreiz esu pa slinku, ka ari jutos jau atstradajies. Tagad sezu vieta, kur attieciba mazak darba/lielaka nauda+socialais spilvens ir, manam iespejam, maksimala un jutos OK😃...ko sagribesies velak, to redzes.

jadore (2016-10-24 12:21)    1 Par to jau stāsts, ka uzņēmējam tā ir mācīšanās mūža garumā, nevis tā vienkārši citi strādās uz tevi. Vismaz biznesa ideja ir? Vai ir kāds, kas tavus pakalpojumus/preci pirks? un tad var sākt domāt par naudas plūsmu, peļņu vai zaudējumiem, skurpulozi saskaitot cik kas izmaksā, kādas investīcijas nepieciešamas, un kad beidzot sāks nākt atpakaļ ieguldītā nauda. Bet tie, kas bez grāmatu lasīšanas/mācīšanās ir veiksmīgi uzņēmēji vienkārši ir ģēniji, un mums te tādu izskatās ir papilnam, tapēc jau esam tur kur esam.

limonija (2016-10-24 13:29)  1 3 Katrs nevar būt uzņēmējs. Un labs uzņēmējs ir pavisam liels retums - diemžēl. Jo daudzi izmanto atsevišķu kategoriju darba ņēmējus(jauniešus bez pieredzes, pirmspensijas vecuma cilvēkus u.c.), zinot, ka viņiem vnk nav izvēles, maksā min. algu, lai gan prasības darbā uzstāda ne pa jokam. Un tā arī rodas tā lieliskā virspeļņa, ko tērēt pašam savām vajadzībām(Sapratu, kāpēc dažam PA komentētājam tas plātīgais tonis, visu un visus vērtējot - izrādās - uzņēmējs...)
P.S. Sanāca tāds drusku "marksistisks" komentārs, bet - arī tāda ir dzīve;)

edding (2016-10-24 13:47)    2 jā, Limonij, tā ir. Tikai te atceros vismaz 3 plātīzeres, kuras baigi lepojās, cik labi iet, ka 3 izglītības un ka līdz mūža galam nekas vairs nevar atgadīties. Par 2 zinu ka tomēr nesanāca, par 3. aizdomas ka arī pie laba gala lepnība nenoveda.
Ir testi, kuri parāda, uz ko kurš spējīgs. Vismaz man precīzi noteica.

Edgars37 (2016-10-24 13:51)    1 13:47
...nu,nu, vai var izverstak😉??? Ko tagad platizeres dara😉?

ne_meklejumos (2016-10-24 13:56)    2 "Par to jau stāsts, ka uzņēmējam tā ir mācīšanās mūža garumā´´

Daudz profesiju kur jāmācās, jāseko jaunajām tehnoloģijām un jādomā daudz un dikti nepārtraukti .Ja esi sava aroda līderis, pieprasīts speciālists , darbs sniedz gandarījumu ne tikai atalgojumu. Skolotāji, ārsti, inženieri utt....

slieksnis (2016-10-24 19:28)    1 pašam sev strādāt visizdevīgāk, tik neesi muļķis un nedibini latvijā uzņēmumu, tad varēsi iet pakārties. ja gribi teikt kko par patriotismu, tad ka reiz esi patriots un nebaro okupantus (ierēdņus) kas sen Satversmi pārkāpuši visos iespējamos veidos .

Labrador (2016-10-25 20:37)  1   Lai postpadomju telpaa kljuutu par uznjeemeeju,ir,pirmkaart jaabuut attieciigajiem sakariem,iipashi kriminaalajaas aprindaas.Vairums LV uznjeemeeju agraak bija kriminaalaas autoritaates.Te nav taa ideaalaa,autora mineetaa gadiijuma.Ir primitiivs,kriminaals postsovjetu dzhunglju kapitalisms.Ja neticiet,tad paintereseejieties,kas nodarbojas ar viesniicu,restoraanu,autostaavvietu un apdroshinaashanas biznesu!Ipashi Vecriigaa,Juurmalaa.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu