Cik maksā ravētājām? Kas notiek valstī?

Internetā Veidemane bļauj pilnā balsī, ka nevar dabūt ravētājas. Turpat citi pievienojas - ka nevarot nekādīgi! Cilvēki bez darba, nevar galus savilkt kopā, bet vienkāršiem darbiem nav strādātāju! Varbūt maz maksā? Cik jūs dotu ravētājam un par cik ravētu?

joens    1 Skolas laiku atmiņas - ravēšana ir gabaldarbs, vienas kultūras (bietes, gurķi utt.) viena vaga attiecīgā garumā maksā tik un tik. Jaunākajā skolas vecumā brīžam pat simts rubļus mēnesī nopelnīju ar diezgan neregulāru darbošanos uz lauka (ne tuvu 8 h). Laukstrādnieka darba diena sezonā ir no saullēkta līdz saulrietam, ne kādas konkrētas stundas, augi neko nezin par darba likumdošanu. Cik nu novērojam, tad Eiropā visur sezonā strādā viesstrādnieki no citām valstīm, ne tikai profesionāli gastarbaiteri, bet arī visādi studenti utml. Vietējie parasti ir vai nu lumpenproletariāts (nopelnīt kārtējai devai) vai arī profesionāļi (traktoristi-mehanizatori utt.).

_Biezaa_oome  1 2 Es sanjemu 17 auro stundaa un uz mazaaku neparakstos. P.s. raveet neeju vispaar. Atnaacu tikai palieliities un pateikt, ka uz mani var necereet!

anis    5 Pie mums,Lienes ielā,arī meitenes pelna līdzīgi un ravēt nav pierunājamas...

gertrude    2 eh, Torpēdi, kāds pustops, kāda bēdu ieleja, tiešām esi tik glups, kā izliecies?
tie, kam vajadzīga šmiga neko neravē, bet prasa pabalstus. vismaz pie mums ir tā, parādi ravētājam lauku, viņš nosauc cenu un vai nu jūs vienojaties vai nevienojaties.

limonija    8 Ir novērots, ka lielālākie kliedzēji par darbinieku trūkumu ir tie, kuri iedomājušies, ka kādam par nieka kapeikām būtu darbs nevainojami viņu labā/interesēs jāpaveic. Tie, kuri par darbu pienācīgi samaksā, nevienā nozarē necieš no LABU darbinieku trūkuma. Laucinieki mūspusē sev ravētājus sameklē jau savlaicīgi - netrūkst vecāko klašu skolēnu, kas grib brīvdienās piepelnīties. Jaunieši no Rīgas centra, visticamāk, gan šim mērķim nederēs.

neko  3 1 "Tie, kuri par darbu pienācīgi samaksā, nevienā nozarē necieš no LABU darbinieku trūkuma."
Nu nu .... par šo nu gan es pastrīdētos.

edding    3 neko, parādi mums tās "sēņu vietas", kur labi maksā un ir vakances?

neko  1 3 Labi lodētāji elektronikai. Labi virpotāji, ta vēl daudz kas cits. Vienkārši nav. Esošie pelna vidēji 1500-2000 (maksā par izdarīto - cik nu kuram labi sanāk). Var būt ar nav tie labāk ienākumi, bet pieņemami. Jau vismaz pāris gadus elektronikas ražotāji ieved kvalificētu darba spēku no Indijas. Jo vietējā vienkārši nav. Maksā viņiem no 1500-25000 EUR/mēn. vidēji.

regina_dei_diamanti    3 paturpinot neko nosauktās sēņu vietas: metinātāji, jumiķi, programmētāji, grāmatvedes, autoelektriķi, autorestauratori. Var izvēlēties savam dzimumam un vēlmēm atbilstošu darbu - birojā vai ārā, ar datoru vai bez datora, fizisku vai garīgu. Viens nosacījums - vai nu štukam jābūt, vai rokas no pakaļas nedrīkst augt. Vēlams regulāri nākt uz darbu un pārāk neaizdzerties.

Nate  1 4 Ja LV jumiķiem un metinātājiem tik labi maksātu, diez vai viņi būtu pārcēlušies uz ārzemēm. Gan jau atgriezties grib, zondē, kādas te algas un ja neatgriežas, tad acīmredzot tomēr labi nav. Nelielu starpību pieciestu jebkurš, ka tik mājās būt.
Runa varētu būt par retām profesijām, kurām mūsu valstī izpildītājus nemaz neapmāca, tas gan.
Savulaik pati interesējos VNA par 1 pieprasītu profesiju, gribēju pieteikties kursos, bet mani sāka atrunā, ka nevar zināt, diez vai grupu nokomplektēs ,vajagot pieteikties uz projektu vadītājiem, kuru jau tāpat ir pārpalikums. Rezultātā līdz pat šai dienai manis gribētie tāmētāji ir baigais deficīts, bet nodarbinātības dienests nav nevienu grupu sagramstījis. Viņiem nemaz neinteresē, kas ir vajadzīgs, kas nav.

regina_dei_diamanti    1 Zināms uzņēmums metinātājiem maksā 120 eur dienā. Daudzi uz ārzemēm pārceļas, jo Latvijā nekas netur - visi radi un draugi jau 10 gadus ir Anglijā, Īrijā.
Kā jau teicu - vai nu štukam ir jābūt, vai rokas no pakaļas nedrīkst augt, ja gribas neko neprast, neuzņemties nekādu atbildību, bet tikai kastes pārkrāmēt kaudzītē vai uzlīmes līmēt, vai sēdēt birojā un veikt max. 3 funkcijas, nu par tādu darbu nekur daudz nemaksās.

joens    1 Jumiķi (pat ar ne tām taisnākajām rokām) ir deficīts. Vien problēma, ka vietējais tirgus nav tik maksātspējīgs, lai konkurētu ar norvēģiem vai britiem, taču uz vietas viss ir diezgan pieņemami. Ar metinātājiem apmēram tas pats, bet šī profesija nav manu rūpju lokā, tāpēc zināšanas visai virspusējas. Labus automehāniķus nemana, ka mestu pakaļ, vairāk dzelžu taisnotāji manāmi.

Ellocka      Vispār jau tehniskajos projektos tāmē paši projektu vadītāji. Vai inženieri-konstruktori utt. Nevis bezdarbnieku kursos apmācīti mistiski tāmētāji (ir jabūt zināšanām, par to ko tāmē, ko nodrošina attiecīgā tehniskā izglītība un aizstāt spēj daudzu gadu praktiskā pieredze). Neesmu gan dzirdējusi, ka man pazīstamie projektu vadītāji būtu ilgstoši bezdarbnieki. Arī ja jau pēc 50 (kas nodrošina pieredzi). Ja ir sevi pieradījuši ar nevainojamu karjeru.

Kapucino    2 Mūsu tauta ir palikusi slinka!
Vajag piekārt lustru un eelektriķi atteica, pat nejautājot neko par maksu.
Mans viedoklis esam izlaisti un izlaidušies un pārāk labi dzīvojam. Pie mums katru vasaru brauc purva strādnieki no Bulgārijas.Savējie prasa pabalstus.

edding    4 10:04
bez darba palikušie čaklie sen jau rukā ārzemēs, par 7 x lielāku algu.
Atrodot kādu vakanci LV, pajautā par algu. Un sāk domāt, man te par tām pašām 8 stundām 1300 eiro, Tēvijā 300. Jā, mājās, bet 300. atņemam komunālos, ēšanu, sab. transportu? Un ja kas noplīst. Par tādu luksusu kā auto, internets, TV vispār var aizmirst. Ceļojums. Nu ko jūs.

mikeliene    1 Protams ka būtu jāmaksā par kvalitatīvi padarīto,bet ne jau 2 eiro. Ja vēl nodokļi jānomaksā,tad 1o eiro/h,būtu adekvāta samaksa. Kurš par kapeikām cakarēs muguru. Atceros kolhoza laikus,pāris x gāju tantei līdz it kā palīdzēt ravēt cukurbietes,es jauns skuķis,bet pēc tam mugura kā omītei ..Bet ja nevar strādniekiem normāli samaksāt,tad lai klapē ciet savu biznesu,nav ko čīikstēt.. 2020-06-12

arlielu    1 Tas ir gabaldarbs. Pusdienu ja strādā kādi 10-15 euro, ja 8h tad 25eur. 2020-06-30

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu