Kāpēc cilvēki nevēlas vispār strādāt par minimālu summu,labak ciest trūkumu,nekādas soc.garantijas?

Meklēju darbinieku iestādei,kurā es strādāju,auklīti bērnudārzā,jauks darba laiks,alga nav augsta.Bet tomēr darbs un vismaz soc.garantijas.Nav atsauksmes nekādas.Galvenā prasiiba lai nav slims,vai dzērāja,jo darbs ar bērniem maziem.Man šķiet,ja alga nav baigi lielā cilvēkam,kam nav izglītības,bet ir iemaņas uzkopšanas darbos,un centība sasniegt lielāku atalgojumu,vai tāpēc izlemt ka vispār nav jāstrādā?Ja nemaksā daudz?Tikai daudzi kliedz,darba nav,bet strādāt nevēlas?

Allegri      Tāpēc, ka par tādu algu var atrast citu darbu. Bez atbildības par bērniem.

Lucy      uzticēt savus bērnus cilvēkam ar minimālo algu ir stulbi,jo tas cilvēks šā,kā tā to darbu darīs virspusēji.

livelo      Lucy 100% taisnība

Tessa      nopietni? musu valstii vel ir saglabajushies tik naiivi dinozauri?

MaryClaire      pag! kā tad tā - 7000 maxima darbinieku, kas arī strādā par minimālo - sabiedrībai IR jāiet iepirkties uz maxima, lai šos cilvēkus paturētu darbā, viņi nopelnītu bērnu skološanai un vismaz kaut kādam uzturam, neskatoties uz necilvēcīgo darba laiku - 12 stundām, bet te salīdzinoši patīkams darba laiks, alga tā pati, bez tādas nenormālas vergošanas un skat, - izrādās, ka strādāt par auklīti ir "par pušu"? nu kā tad tā? dubultmorāle vai katram vietam un situācijai piemērotāks viedoklis? ... domāju, ka tiem nabaga nomocītajiem maxima darbiniekie šī ir lieliska iespēja - vieglāks darbs, mazāk slodze, patīkamāki darba apstākļi ... bet nē! - kur nu! tā esot paverdzināšana un izdzīšana, lai meklējot muļķus citur ...
vai arī ... ir kaut kas, ko noklusē sabiedrība, kas ir lietas kursā par daudz ko ...

Lucy      maxsi nemaksā minimālo tak,kaut kur zem 300ls,tur daudz soda sankciju esot,ja nepieldi līgumā ierakstiīo,atskaita,varbūt ko nepareizi saku,lai palabo tas kurš tur strādā.
Jāiet ss.reklamā palūkot ko tur piedāvā maxsi

MaryClaire      Lūce, bet parēķini pati - ja 12 stundas par 300 lvl, tad minimālā vien sanāk, un ja vēl jāmaksā soda sankcijas? tad viss vēl zem minimālās #maxima

inaralaima      Latgalē pirmajā dienā atskrietu 100 cilvēku uz to vienu vietu,citur Latvijā ir cerība atrast ko labāku, bet tur darbs ir tikai skolotājai, pārdevējai un gatera stradniekam-arī ar ļoti lielu konkurenci.

Tessa    1 normala aukliite pie prasiigas vaditajas pa dienu noskrienas tikpat daudz,ka Maximas prechu izliicejs,jo jamazga ir biezhi,palielas platiibas+pusienas+trauki,smagi katli ar edienu. ja berni mazi,japaliidz 20 cilvecinjiem atslauciit dupshi,aizpogat jacinjas,aizsiet shaulliites,sasiet zabacinjus un atkal izmazgat griidas,izvedinat,aizskriet pec ediena,sadaliit,paliidzet nogjerbties un ta talak. ka vavere ritenii.
aizejiet,pastradajiet un tad muldat,ja?

bargaakundze      Emirātos auklītei par 24H darbu diennatī maksā 200$, un tā bija laba alga, pēc viņas atsausmēm . Tā ka tie, kas dirš par zemo minimālo Latvijā nav bijuši filipīnās, Indijā, āfrikā un dienvidamerikā.

_Biezaa_oome      Jaa, paldies Dievam, vergu sindroms samazinaas. Par minimaalo algu var straadaat pashi darba deveeji.

selnija_    1 Vispār nestrādāt nekādu darbu var atļauties tikai pernsionāri un tie, kuram ir kāds kas dod iztiku/draugi, radi, ģimene/. Visi pārējie ir spiesti strādāt par dajebkādu algu. Ko savādāk? Iet laupīt vai zagt?

Spicis      Iemesls: mums maza valstiņa, tirgus ierobežots, bet "uzņēmējs" vēlas lepnu auto (uz firmas rēķina), māju, ceļojumus, smuku sieviņu, ģērbties, paēst... to visu jāsapelna kādiem 6 līdz 20 darbarūķiem, kuri (maitas) nevēlas strādāt par minimālo darbaalgu pilnu darba laiku un ilgāk (kura nenodrošina iztikas minimumu !!!) Par ko Tu cepies, meit?

limonija      selnija_ (2013-12-13 12:57) viedoklis
Vispār nestrādāt nekādu darbu var atļauties tikai pernsionāri un tie, kuram ir kāds kas dod iztiku/draugi, radi, ģimene/. Visi pārējie ir spiesti strādāt par dajebkādu algu. Ko savādāk? Iet laupīt vai zagt?(c) Tā ir gan, bet dīvaini arī tas, ka darba devēji nesaprot, cik cilvēkam būtu jāsaņem, lai strādājot viņš nebūtu pa nullēm...Patiesībā jau saprot gan, bet vairāk tik un tā nemaksā - kaut vai Maximas gadījumā. Tāpēc jau nu ļoti riebjas tie moralizētāji - kā varot negribēt strādāt, bla, bla, bla...Ja tas cilvēks jums uz ielas klāt neskrien, maku nost aiz bada neņem - kas jums par daļu?

keeks      pa lielam, strādāt par "minimālu summu" == ciest trūkumu,nekādas soc.garantijas.
Tāpēc arī nevēlas.

melodija98    1 bargākundze!Emirātos benzīns,elektrība un gāze maksā santīmus,attiecīgi arī dzīvošana lētāka,nevar salīdzināt.Vispār neveiksmīgs salīdzinājums,jo tur pat par apkuri nav jāmaksā.

agsu      Pilns rubulis nav shis zinas autoram. Par minimalo samaksu un nevar dabuut straadnieku? Logiski ka nevar. :D 2014-02-21

Hola    1 jo par to nevar izdzīvot! 2017-12-09

Pilskungs      Nu dabiski, ka neviens par to nestrādās ! Par ko vispār šī diskusija ?
Un kādas tad būtu tās sociālās garantijas ? Nestrādājot var dabūt lielākas.
2017-12-12

Pilskungs    1 Un bargaakundze> vai reiz varētu iztikt bez rupjībām ? Te ir publiska vieta. 2017-12-15

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu