Vai ir nozīme darba devēja tautībai?

Draudzene šodien atteicās no darba piedāvājuma, paskaidrojot, ka iespējamā darba vieta esot "krievu kantoris". Es pati esmu strādājusi gan ar latviešiem, gan krieviem, gan ar zviedriem, bet attieksmē lielu stšķirību nejutu, krievi bija pat labāki priekšnieki, kā mūsējie- varēja gan sabļaut, bet tad, ja bija problēmas, vienmēr bija saprotošāki un arī dāsnāki algas un piemaksu ziņā. Vai, jūsuprāt, ir nozīme darbadevēja/uzņēmumā strādājošo tautībai?

mieru_tikai_mieru      esmu strādājusi pie bulgāra. Vairs nekad nepiekristu, ja zinātu - darba devējs ir bulgārs vai kāds tuvu tam stāvošs.
Bet ikdienas komunikācija ne savā valodā - tas vien jau ir pārbaudījums

Fraansa      Nē... nemūžam nepiekristu Latvijā runāt krieviski...

fforele      ....vēl jau ir ´leišu kantori´.... pastrādātu pie leišim, tas arī uzinātu, kas ir attieksme - kā pret suni, divkosības, pazemojums, klaja šantāža, nekāda sapratne, intrigas x5, nodevība, zagšana utt ... par katru cenu nauda, nauda,.......brrrr. Un tas pat ir uzņēmuma vadības līmenņos... Nekad vairs negribu netikai strādāt, bet arī kontaktēties ar kādu no leišiem...

GenaCom      Talaajos 90 gados , Lv politiķi ,lai noverstu uzmanību no bardaka savaa valstii
izdomaaja sev labu ienaidnieku Krievijas pusee! (vesturiski izdevigaak)
Taa nu ar mediju palidziibu ilgus gadus parastos iedzivotaajus zombeja,ar tipa raketeem uz Nato pusi,tankiem pie robežas un visaadi citadi ļauniem krieviem..

Taa ka videjais cilveks ar savu galvu nedoma,bet iespaidojas no zinaam - valdibas pasutitaam temam,tad protams visa ļaunums ir tikai un vieniigi Russian Federation !

Bet vispar 21 gs. dalīt cilveekus uz tautibaam un škirot ir stulbuma pakaapes augstakaa pilotaaža!

Malvine27      Vai neesat meginajushi arii draudzigi uztvert citas nacionalitates?Citadi sanak,ka visi ir vainigi,bet latvietis ir kaut kas izcils.Vairak pozitivisma,pashiem vieglak bus:)

Eiropa      dievinu savu slāvu kantori un viņi mani, esmu sajūsmā par rožu kalniem jubilejās un d/a samaksu,
gados jaunākiem tautiešiem ir problēmas ar krievu valodu, tādēļ atsakās no vakancēm

_Biezaa_oome      Nekad nestraadaatu pie checheniem.

erika      Nezinu kā tagad,bet agrāk strādāju tikai jauktajos kolektīvos.Nekādu problēmu.Vienīgais kur nestrādātu-sieviešu kolektīvā,bet ar manu profesiju tas tāpat nedraud.

Alison      Lai pamēģina vispirms, tad jau redzēs. Kantoris no kantora atšķiras. Ja nepatiks - var taču vienmēr uzrakstīt atlūgumu un aiziet, bet, ja darbs pašu interesē - neredzu iemeslu attiekties tādu iedomātu nieku dēļ.

nestandarts      Aizspriedumu dēļ var palaist garām labu iespēju...

MazaisVelnsss      GenaCom piekriitu tev pilniigi.Lv politikiem loti labi izdevies paarliecinaat so tautu,ka viens vieniigs ienaidnieks ir Krievija. Tas daleeji tapeec,ka siis valsts jaunatne un netikai nezina vispaar veesturi.

violinn      Kāpēc arī te jauc iekšā politiku?
Strādāju krieviski runājošā kolektīvā labu laiku, tiesa, sen atpakaļ. Es neteiktu, ka man bija baigā komforta zona, drīzāk pārcietu ar visu to, ka cilvēki pēc būtības bija sirsnīgi. Kā te fargo minēja, uz brīdi biju iesviesta pilnīgi svešā kulturvidē. Vienīgo ""plusu"´, ko varu minēt bija tas, ka perfekti apguvu viņu "´sarunvalodu"´ ar visām iespējamām odziņām. Ja par tēmu, tad jāskatās, kāds darbs, cik daudz ir saikne ar kolēģiem un kādiem.

limonija      Jaunie bieži nezina krievu valodu - tas ir fakts, bet valodai ir galvenā loma pilnvērtīgā komunikācijā. Manā darbavietā jauniņie kolēģi izmisīgi skatās manā virzienā, ja ierodas krieviski runājošs klients...Toties es parasti izvairos, cik iespējams, komunicēt angliski:) Sanāk jau, bet neforša diskomforta sajūta - tā nav mana mīļākā svešvaloda(vācenei tas gods). Darbadienu pavadīt svešas valodas radītā diskomfortā nevēlas neviens-tur es šo meiteni saprotu;) Un dotības uz valodām ļoti mēdz atšķirties cilvēkiem.

skarbaiskungs      Sanàca nesen ar vienu bùvfirmu sadarboties. Priekshnieki, trìs rùdìti krievi(uz ielas satiekot ne vàrda latviski nepateiks). Tad nu satikàmies, aprunàjàm lìgumu, parakstìjàm. Un visas tàs trìs stundas vinji pat savà starpà runàja latviski. Bizness diktè savus noteikumus.

janisb      Varbūt tā ir sagadījies, bet "krievu kantoros" (tur kur kādi 85..90% krievvalodīgo) smēķē visi, "latviešu kantoros" 0..10% smēķējošo, vismaz tādu, kas uzdrošinās darba laikā uzsmēķēt un atgriezties telpās neizvēdinājies, tā, ka var saost, ka smēķējis...

_Krasula_      Man ir nozīmīgi, kāds kontakts veidojas ar darba devēju un kolēģiem, darba apstākļi un atalgojums.
Ir nācies dažādos kolektīvos pabūt- latviešu, jauktos un tikai krievu tautības. Nevienai tautībai visi cilvēki nav vienādi. Bet, ja par pamattendecēm...krievu tautības pārstāvji kopumā ir sirsnīgāki un atvērtāki, bet vienlaicīgi arī uzņēmīgāki un nekaunīgāki.

juunijs6      Kas vainas krievu kantorī par latvieti strādāt? Visiem vajadzīgs.

Postremo      hmm, aizmiursu piebilst , jaa, krievu firma baalluki ir ar veerienu :))
Nezinu , kaa buutu man Latvija, ja buutu krievu firmaa ajarunaa krieviski, bet....laikam tomeer tas nav svairigi. ja valoda, un nav svariigi kaada, biida biznesu, un tavu algu , tad var runaat iemaaciities arii kkiiniessu valodaa, kaut eelentaaraa liimenii :)

Postremo      Firmaas, kur ssanceeju, esmu biezzi pat azmirsis "noskaidrot" uzreiz bossa nacionalitaati...kautkaa.

miglainaa_plava      No "krievu kantoriem" kā piemēru var minēt ELKOR, kas ir labi pazīstams tautā. Darbinieki tiek psiholoģiski terorizēti, kūdīti viens pret otru, samaksa smieklīga, virsstundas, jārunā obligāti krieviski, vadība sarunājas krievu matā... Ne tikai darbinieki, bet arī sadarbības partneriem nervi čupā. Variet palasīt atsauksmes internetā.
Ir gadījies strādāt citos krievu kantoros. Kopumā var teikt, ja nevari krievu agresīvajā bezkaunīgajā stilā bļaustīties un kačāt pravas, tad tevi uzskata par muļķi un kāpj uz galvas. Bet latvietim tāds stils tomēr ir grūti, pretdabiski, bojā nervus. Visu laiku jāizsit samaksa, katra kapeika, jābūt gatavam, ka piečakarēs visur. Autoritatīvi terorizē, viss notiek stihiski haosā. No otras puses viss ir skaidrs - viņiem galvenais ir nauda, un arī šņabi uzsauks, un palīdzēs, ja paraudāsi uz pleca par grūto dzīvi.

Par latviešu kantoriem neko sliktu teikt nevaru. Kā jau visur maksā "aploksnēs", savas intrigas (tieši vīriešu vidū intrigas ir vairāk), nežēlība, sīko ķeizariņu augstprātība... Kolēģi visādi bijuši - gan labi, gan slikti, kā jau latvieši - pagļēvi, neprot par savām tiesībām cīnīties, provinciālu domāšanu, bet temperamentā mierīgāki.

antuuns      cilvēki jau ir visādi, bet ir visiem kārtīgiem cilvēkiem kopīgas pamatvērtības, siltums «-> vēsums, ēdiens «-> dzēriens

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu