Darbs Latvijā - vai tas ir iespējams?

Cilvēks ar labu izglītību nevar atrast Latvijā darbu. Jautājums - vai mūsu uzņēmējiem ir vajadzīgi labi, jauni, izglītoti speciālisti? Jebšu labāk ķērkt, ka nav kas strādā.
Valsts, kopā ar kaucošajiem uzņēmējiem pati dzen jaunos prom no valsts.
Jauniete jau ir izmisumā, jo cerēja, ka ar tādu CV jau nu Latvijā viss būs ok. Nav saprotams, ko šeit vajag.

marmorakaraliene (2013-10-15 20:12)      Man nav "labās izglītības", bet nepaspēju no viena darba aiziet, kad otrā sāku, sestdiena un svētdiena tik starpā bija. Ieliku sludiķi ss.lv un mani atrada, pat CV nesūtīju

Jezups_II (2013-10-15 20:13)      Vo kā Maveriks iemauca, tieši desmitniekā. Kad es rakstu, ka man vajadzīgs mašīnbūves inženieris, vairumā nāk kaut kādi ekonomisti un tamlīdzīgi ar diplomiem tādās specialitātēs ar nosaukumiem divās rindās un kuriem nav pat sajēga, kas ir uzgrieznis, bet vajag algu vismaz 900 uz rokām. Ko man ar tādu iesākt

miglina (2013-10-15 20:19)      .....ar tādu gan neko nevar iesākt, jo ambīcijas kāpj pāri malām, bet sapratne par darāmo ir minimāla.......prasīt jau gan iemācijušies, bet tā naudiņa ir jānopelna

Zeltiite (2013-10-15 20:20)      Es esmu mašīnbūves inženiere ar biznesa vadības un projektu vadības izglītībām pēc tam. Iepērku iekārtas, ieviešu projektus. Ar mašīnbūves zināšanām vien tam nepietiktu. Varu arī pati uzzīmēt kā projekts integrēsies ražotnē. Darbā tāda noslodze, ka pat esmu pārstājusi savu paralēlo pašnodarbinātā darbību.

Nianse (2013-10-15 20:21)      Darba iespēju Latvijā pietiek. Labu spečuku paņems darbā jebkur. Problēmas sākas tad, kad vēlas neadekvātu atalgojumu savām zināšanām/pieredzei. Aizberga gadījumā, visticamāk, atvase ir ieguvusi labu izglītību, bet nav reālas pieredzes.
Pilnīgi piekrītu Alisonam, tie kas vēlas, vienmēr atradīs veidu īstenot savus mērķus. Lai sāk ar mazumiņu, iegūst pieredzi par zemāku atalgojumu. Kad ir gan zināšanas, gan pieredze - visas durvis vaļā! Personīgi es darbu "nemeklēju", noiets etaps. Latvijā ir pietiekami daudz iespēju uzsākt pašam savu uzņēmējdarbību, ka tik būtu vēlēšanās. Protams, tas ir "čakars" un ja jāiegulda savi līdzekļi - arī risks ... bet ja izdosies, vari uzskatīt, ka dzīve izdevās :P

Jebkurā gadījumā, vēlu veiksmi! Un galvenais - nenokārt degunu!!! Pieņemu, ka badā nav jāmirst, bet villa Vidusjūras krastā pagaidīs ;D Katrā ziņā neiesaku skriet uzreiz pār robežu ... imigranti nekur nav cieņā.

Jezups_II (2013-10-15 20:24)      Zeltīt, manējie inženieri rasē un tad arī ievieš...

disneja (2013-10-15 20:26)      Diemžēl par izglītības kvalitāti es neizteikšos, jo patiesībā tie bakalauru un maģistru diplomi tiek nopirkti ...
Man tālu nav jāmeklē. Lieliski redzēju kā mans dēls šļūca cauri LU. Pat tik tālu slaists, ka bakalauru pat neuzrakstija, jo nebija laika - datorspēles, filmas un basītis datorā jāblenž.
Jauniešiem ir forši, kamēr vecāki ar visu nodrošina un tad var pirkstus vēdeklī un ar baisām prasībām.
Es arī viņu pie sevis darbā neņemtu. Skarbi, bet fakts. Tagad ar savu nepabeigto augstāko turpina strādāt Narvesenā.
Ik pa mirklim atskan lūgums - mamma uzraksti motivācijas vēstuli ...
Man jau nav grūti, bet es jau skaidri zinu, ka tas ir garām ...
Diemžēl arī tā ir realitāte ...

Tuuurists (2013-10-15 20:41)      Es ar esmu inžeijnieris-rasēijtājs, piecās minūtēs ceineri uzzīmēšu ka xren no īstā neatškersi, un tas ar pamatskūlas deplomu !!

Edg (2013-10-15 20:46)      Ir iesējams, tikai ko tu saproti ar labu izglītību? Ja "turības" izdotu papīru ka tu kautkur esi uz trepītēm sēdējis, tad diezvai.
Par sevi teikšu ka patreizējo darbu, visiem novēlētu tadus apstākļus Latvijā, dabūju vairāk ar savu pieredzi nekā ar RTU diplomu. Bet līdz tam nācās pašam iet ilgu un grūtu ceļu krājot to visu pieminēto pieredzi.

J_K (2013-10-15 21:00)      Ar man apkārt esošajiem cilvēkiem ir tā - kam galva ir uz pleciem un kas tiešām grib strādāt, tiem tādu problēmu nav, neatkarīgi no izglītības. Visi strādā un daudzi vēl paralēli kaut kādu savu lietu bīda.
Problēmas rodas visādiem slaistiem, nu ja cilvēks negrib domāt un strādāt, tad viņam nekāds diploms nepalīdzēs..

mozais (2013-10-15 21:03)      Manuprāt J_K visprecīzāk ir pateicis pareizo atbildi

Ariel (2013-10-15 21:03)      "...vai mūsu uzņēmējiem ir vajadzīgi labi, jauni, izglītoti speciālisti? ..." Kāpēc tāds jauns, izglītots "speciālists" vēlas strādāt citiem, bet ne pats sev?
Varbūt tomēr tāpēc, ka nav tāds speciālists, par kādu pats sevi uzskata.

artursV (2013-10-15 21:13)      nekauciet...radiet paši sev darbu......galviņas tikai drusku japagroza...visu grib lai ieliek mutē.....neesat taču prostitūtas....

J_K (2013-10-15 21:29)      Reku Streips izsakās par studentiem, gaišajām galvām, savas jomas topošajiem labajiem speciālistiem :D :D
http://www.diena.lv/skolas-diena/streips-ko-ne-zina-musdienu-jauniesi-13938792

Polus (2013-10-15 21:41)      Pats un visi draugi, kuri mācījušies ārvalstīs, pēc tam ir spējuši Latvijā atrast labu darbu. Bet šeit nav tāda sistēma kā ārvalstīs, kur vairāk vērtē potenciālu, nevis abstraktus pagātnes sasniegumus / pieredzi. Jo ļoti daudzi darbi ir tādi, kurus apķērīgais apgūs ļoti ātri arī bez kaut kādas iepriekšējās pieredzes, bet neapķērīgais muļļāsies ar visu savu pieredzi. Ne velti, piemēram, Londonā sākot strādāt auditoros vai lielajās bankās, viņi darba pieredzi Austrumeiropā vispār neņem vērā - tā nav nozīmīga. Nozīmīgi ir tas, ko tu potenciāli spēj izdarīt, tāpēc arī viņiem tik liela nozīme ir a) prestižas universitātes diplomam; b) labām sekmēm augstskolā. Pie mums ir citādi, jo augstskolu diplomi, vēl jo mazāk tajos redzamās sekmes, pilnīgi neko nenozīmē. Jebkurš 9-nieks var būt vienkārši ar konjaku pasniedzējam nopelnīts (dažs paziņa šādi Banku augstskolā nodeva, manuprāt, 9. klases līmeņa bakalaura darbu, un dabūja 9).

mojito (2013-10-15 21:42)      Vienkaarshi tos jaunos " speciaalistus" augstskolas apmaana,-saka, ka buus prestizh izgliitiba, par to naudu. Bet faktiski vinji vai vinju vecaaki, vai nodokjlu maksataaji maksa par sliktas kvalitaates izgliitiibu,kopumaa.
Lv papiirus pasaulee atziist oraktiski tikai mediciinas, arhitektuuras un laikam kjiimijas jomaas. Bet tur ir jaamaacaas, nevis jaanaak uz skolu :)
Bet e snekad neieteikti kaadam studeet mediciinu, tikai tapeec, ka tur labi maksaa- priekhs tam domaatas jristus un citas katedras :)

ewitta_f (2013-10-15 21:47)      pārāk samudrīts un kruts CV atbaida.
Vsp vislabāk ir ierasties pašam, ar CV rokās, nevis to sūtīt e-pastos.
bez darba pieredzes uz normālu algu nav ko sacerēties.

zookeeper (2013-10-15 21:48)      Ir grūti pirmos gadus, bet jāsaprot, ka tiem, kuriem pašiem nav savs bizness, nu ir sevi jāpierāda gan skolotājam gan traktoristam.

bziks (2013-10-15 22:02)      Viss atkarīgs no specialitātes. Un tas ka jauns neko nenozīmē. Labus darbiniekus jebkura firma paņems.

Elllaaa (2013-10-15 22:06)      ...man taa gribas un sitaa...nee,man mainaas nee un vajag briivdienas un to un sito....nebuus darbs ne tikai Latvijaa:)))

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu