Vai tiešām 30-40 Ls remonta strādniekam nav pietiekoši, lai prasītu produktīvu darbu?

Atkal jau tēma par to, ka nevar atrast labus strādniekus. Naudu jau visi grib, bet kad jāsāk strādāt, izrādās, ka nav elementāru iemaņu, nesaprot, kas rasējumā plānā zīmēts, velk laiku, stiepj gumiju, izrādās instrumenti nav, tad pusdienu domā, kā ko darīt... Laiks iet, vasara jau beigusies, bet remonts divās istabās joprojām knapi iesākts. Citai brigādei atkal prasības kā cacām - lūk nav nodrošināti labi darba apstākļi, tualetes nav, putekļi par daudz, logu rāmjus nekrāsošot, jo tas ir ķēpīgi... Un tad vēl sāk burkšķet, ka ārzemēs jau vairāk amksā.... Nu es piemēram nepelnu 40 ls dienā strādājot tās 9 stundas, kaut arī 2 augstskolas pabeigtas un liela darba pieredze. Nezinu, izbesī šitie stŗadnieki. Kāda jums pieredze? Vai tiešām nav labu strādnieku?

Skaidrite_Leeninna (2013-08-31 11:22)      No kurienes tādus ciparus ņemat, par kādu leiputriju runājat... 30-40 lati dienā? Un kurš ir redzējis, ka kāda ss.lv atrasta džeku brigāde sastāda tāmes un finālā vēl nomaksā nodokļus (es nerunāju par celtniecības firmām, kas strādā oficiāli). J´´avienojas par konkrētu darbu apmaksu, piemēram, viena istaba 300 lati, un tad arī tiem "meistariem" nav iemesla stiept gumiju.

sniegaroze (2013-08-31 11:28)      Es piekrītu, ka šī problēma ir liela. Vasaras laikā sadabūt normālu, strādīgu meistaru ir gandrīz neiespējami, jo:
1. profesionāļi strādā firmās, kur pelna labu naudu un ar darbu ir nodrošināti. Brīvajā laikā viņi grib atpūsties.
2. profesionālie meistari ceļ mājas vai dara lielapjoma darbus.
Pēdējā laikā visus remontdarbus pasūtu savlaicīgi pārbaudītām firmām un sūdzību nav.

joens (2013-08-31 13:16)      Skatāmies no otras puses - mēnesī ir apmēram 22 darbdienas, tātad Ls660-880 mēnešalga neto. Saprātīga summa, bet ne liela. Tagad var pierēķināt klāt nodokļus, apdrošināšanu u.c. birokrātiskos pribambasus un nosauktās summas sāk likties gandrīz vai lētucis.

Objektīvi piečuks stundā kvalificētam meistaram galīgi nav liela maksa (īstenībā sanāk pat mazāk, jo strādā gan jau vairāk par 8 h). Pienes-padod palīgstrādniekam gan cits tarifs.

fargo (2013-08-31 13:33)      un kāpēc ir jārēķina stundās? meisteri nestrādā rēķinot uz atsēdētajām stundām. alga ir tikai par konkrēto padarīto. 40Ls daudz? tev liekas, ka tas ir daudz nopelnīt vienu, pat neplinu benzīnbāku dienā?

Egils22 (2013-08-31 13:48)      ja kādam liekas, ka 30 lati dienā meistaram ir daudz, tad parēķiniet vēl to cik izmaksā nokļūšana uz darbu, cik darbarīki... bieži ir situācijas, ka lai izdarītu vienu "sīkumu" par 10 latiem, jāiesaista darbarīku arsenāls kurš maksā vairākus simtus. un tie ir jāpērk no savas "algas". šaubos vai kāda biroja darbiniekam ir jāgādā savi datori, printeri utt.. Bet nu jā.. lai kāda būtu nolīgtā samaksa, darbu jādara cik vien labi iespējams maksimāli racionāli izmantojot laiku.. kamēr vienā stūrī grunts žūst, varbūt citā var jau krāsot utt.. :)

Bibine (2013-09-01 00:33)      no sirds jūtu Tev līdzi. Es pie katras buves nodošanas nozvēru, ka neko vairs nevēlos būvēt un remontēt, šovasar jau 4 būve. Nav liela, tikai virs 200 kvm. šķiet ekselentākais, ko nācies darīt - pēc būvnieku aizbraukšanas kāpelēju pa ēkas jumtu un skaitīju katru melno un spīdīgo skrūvi, katru leņķīti, lai meistariem pateiktu, ka pēc maniem rēķiniem sanāk, ka 200 Ls vietā par materiāliem ir iztērēts tikai 70Ls. tad vēl interesantākais - tāmē ir iekļauta arī tāda sadaļa - iekārtu nolietojums, bet būvnieki uz objektu ir atbraukuši pliki un nabagi. Ne urbju, ne kalts.... es labāk klusēšu, cik maksāju šiem delveriem - tas vēl skaitās lēti.... bet vairāk par Tavu nosaukto summu

Ieklausos (2013-09-01 11:27)      1) Meistari jāmeklē pēc ieteikuma. 2) Maksā ne par stundām, bet par padarīto darbu vienojoties (dažreiz arī meistars kaut ko papildina ar saviem materiāliem - tur čeks).

3teevadeels (2013-09-01 21:16)      Nu varen jautrs topiks pagadījies...
1. Par algas lielumu - celtniecībai sava specifika, meistaram jāuztur instrumentu parks un auto, ar kuru to visu pārvietot. Mans štrumu komplekts droši velk pāri 1000ls. Tāpēc ofisa planktons nesaprot, ka būtībā tā nav alga, bet ieņēmumi, no kuriem jāmīnuso izdevumi. 2.Par stundām strādā lielākoties tikai sarežģītos un ķēpīgos darbos, visi normālie darbi tiek tāmēti uz apjomu. 3. Par tualetēm - tās vajadzīgas pasūtītājam, nevis meistaram. Ofisa planktons nesaprot, ka var izvilkt krānu un pačurāt aiz kāda stūra vai spainītī, uzlejot saturu puķupodam vai ielejot betonā... Biksēs jau nelaidīsi.
Veiksmīgu būvēšanos!

Elllaaa (2013-09-28 13:20)      Nekad nemaksaat pa dienu! taa ir mulkiiba! vajag gabaldarbaa! cilveeki dariis savu darbu un meklees jau naakamo vietu,nevilks gumiju un tad nebuus probleema nevienam!

VenBer (2013-10-29 22:16)      Aha un daudzas vēl prasa lai partnerim būtu augstākā izglītība !
Šitādi divi kopā un spēj tik maksāt meistariem, kas ādu plēš !

Tāpēc jau vajag 1500 Ls algā no pretendenta uz iepazīšanos :)

saimniece (2013-11-17 10:58)      Ja man maksātu 40 dienā es arī stieptu gumiju, lai tas kumoss tiek ilgākam laikam:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu