No kurienes rodas lietoti apģērbi?

Gājām ar kolēģi garām lietotu apģērbu veikalam jeb humpalām. Zinu, ka Latvijā ir uzņēmumi, no kuriem šie veikali drēbes iepērk, kā arī iepērk no ārzemēm, piemēram, Lietuvas un Lielbritānijas.
Tad nu radās jautājums, no kurienes šie vairumtirgotāji ņem tos kvantumus lietoto apģērbu, aksesuāru un apavu, ko pēc tam pārdot mazumtirgorājiem (veikaliem)?
Ņemot vērā to, cik Latvijā ir lietoto apģērbu un apavu veiklau un kādos kvantumos tur to visu var atrast, tad tieām nav skaidrs šo mantu izcelsmes avots.

andzipa      Biju viesos UK (Yorkā) un tur uz ielas liels glīts metāla konteiners ar uzrakstu - lūdzu - tīriem, liekiem apģērbiem; apavus- maisiņos:)

Inkata      andris1315 / ne raudāt ne paņirgt. Kāda nu kuram valkātājam motivācija kapēc humpalas tiek pirktas. Aiz nabadzības, bet varbūt tāpec ka ir zaļi domājoš. Senos laikos lietas gatavoja lai tās kalpotu vairākām paaudzēm. Goda tērpus mantoja no paaudzes paaudzē un lepojās ar savas vecmāmiņas kāzu kleitu. Tā tik mūsdienās mēs lietojam visu vienreizlietojamu. Drīz ieaugsim atkritumu kalnos. :)

anita_m      Es pati arī esmu savas labi saglabājušās drēbes atdevusi. Kāpēc? To, ko vilku līdz 30g., tagad vairs nevilkšu. Arī patika patika uz krāsām un apģērbu kā tādu mainās.

snakeshit      Es nesaprotu, kas jūs tur galvaspilsētā kāds pa zemi velk, vai ātri augat, ka tik aktuāli šmotkas pirkt nepārtraukti. nopirki gadā vienas, divas džīnas, kas patīk un liecies mierā, nē viņi vēl dodas uz humpalām brendus meklēt. Labi ka jūs tur ar savām 2000 un virs algām vēl gela nadziņus humpalās nepērkat... ērmi!:)) 2015-04-04

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu