Vai drīkst oficiāli strādāt 2 darbavietās?

kreituse      nu izdeviigi jau tas nav...

Pokijs  1   Darba līgumā var atrunāt - drīkst vai nedrīkst! Ja drīkst, nav problēmu! Ja nedrīkst, tad gadījumos, ja jautājums aiziet līdz VDI vai tiesai, darba devējam ir jāpierāda, kāpēc nedrīkst? Ja nav pamatojums, ka nedrīkst, piem., veikala pārdevējai, kura strādā summēto darba laiku pēc grafika, tad šāds aizliegums ir strīdīgs un atceļams. Tā pati pārdevēja, ja spēj savienot, tad var strādāt vairākos darbos. Tā pat, piem., grāmatvedes, darba aizsardzības speciālisti, juristi - var strādāt vienlaikus vairākos mazos, vidējos uzņēmumos!

Rezumē - darba devējam ir jāpamato, kāpēc nedrīst strādāt citos darbos! Ar to, ka "es tā gribu un man tā patīk" šajā gadījumā būs par maz!

I_am_so_      nodokļu grāmatiņa ir tikai viena. kur to iesniegsi, tur arī būs pamata darbavieta. pirms iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanas, no bruto algas atskaitīs soc. nodokli, neapliekamo minimumu un atvieglojumus par apgādājamiem (ja ir). darbavietā, kur nebūs nod.grām., IIN aprēķinās no bruto algas, atskaitot soc.nodokli un visu pārējo summu, apliekot ar IIN.

niknis      Jap, atkarīgs no līguma/kontrakta ko paraksti, tobiš, no darba devēja. Nodokļu grāmatiņa tikai vienā kantorī atrodas, protams. Tanī, kurā nav nodokļu grāmatiņa, bišķi lielāku nodokli atvelk.

av2      kaadreiz driiksteeja, tikai.....slaistiem koleeggiem saaka "zzaba davitt" , ka nopelni tik un tik. :( Nekas personiigs, tikai atminnas no latvijas...:(

p_p      Var strādāt kaut 5 darba vietās, ja darba devēji neiebilst un spēka + laika pietiek.

EliiLi      Smieklīgi tas, ka ja vienā darba vietā man atvaļinājums un otrā vēl ne, un es bērnam saslimstot paņemu slimības lapu, naudiņa ´pēc tam netiek ieskaitīta, jo redziet, ES TAČU ESMU ATVAĻINĀJUMĀ. Štrunts par to, ka atvaļinājums attiecas tikai uz vienu darba vietu. Tādas, lūk, dīvainības.

bubucis_agucis10      DRĪKST!atliek tikai saskanot,.ja viens otram netraucē,.kapēc nē,.kaut 3īs darbi!

fargo      valsts tikai priecāsies par lielākiem iekasētajiem nodokļiem. vai darbsa devējs? nezinu, nezinu... tas tiešām pēc kehrisma ož - visu varu, visu esmu, bet ko vakar parakstīja pat neatceras.

art_deco      Protams, ja vien darba līgumā nav atrunāts savādāk.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu