pensionāri skolās...

Bērziņš pauž atbalstu pensionēšanās vecuma paaugstināšanai.
Jau tagad ir bēdīgs skats dažā mācību iestādē, kur pensionēta pasniedzēja elš un pūš, vizuālais arī nevisai. Kāds prieks jauniešiem mācīties?
Paldies dievam, ka maniem bērniem nebija tas jāpiedzīvo - paveicās ar jauniem, atraktīviem skolotājiem un pasniedzējiem.
Līdz kam mēs nonāksim?

Vientulaisvilks      un par skolotājiem, viss jau no personības ir atkarīgs un kā ieinteresē skolnieku, es piem. jau 6-7 klasē jau neņēmu viņus par pilnu, pat bija tā ka 8 klasē stāvējām ar kulakiem pretīm 2 učukiem, matemātikas un darbmācības!

Lucy      Briesmīgi lasīt šo no tevis no tās taisnības meklētājas,kura te vienmēr ir cīnijusies,ka citus aprej,skauž nolej ar dubļiem,/izrādās tu esi pati negatnta un slidena,kā dubļu blāķis:))
Par pensioneriem-skolotājiem,gan jā,gan nē,ir tādi skolotāji kuriem dzīviem pieminekli jāuzceļ,bet ir tādi kuri ir noželojami,bet turās projām neiet,bet kur tad viņiem būtībā iet,pensijas vecumu tik paaugstina.Ja valdība piedāvātu tam nevarīgajam skolotājām ko citu vietā,tad tā,a citādi viņām tāpat jāmaksā īre,jāēd,jāģērbjās.
Bērnus,vecus cilvēkus un dzīvniekus ir jātur īpašā cieņā,ta tas ir visur pasaulē!!

elsa      Just_ (2012-03-30 08:29) viedoklis
Skolotājs - tas ir talants, vai nu ir, vai nav, un vecumam tur maza nozīme.
Pilnīgi piekrītu.
Un ne jau par veciem skolotājiem būtu jāuztraucās. Es iedomājos sevi 70 gadu vecumā savā darbā! Nožēlojami, lai neteiktu vairāk. Un cietīšu ne tiaki es bet arī apkārtējie.

dsm19      Pats ilgi skolā nostrādāju, pensonējos 60 gados, taču neesmu redzējis nevienu veco sklotāju raudošu izskrejam no klases- jaunās kolēģītes gan. Manupŗāt autorei visai aptuvens priekštats par mūslaiku skolām un atraktīviem SKOLNIEKIEM. Svešu lauciņu viegli ravēt...

Adamsone      Neblamējies - maz ka tevi neviens neprecēs, pat ne jozolis, arī citi sāks domāt, ka visas sievietes gados ir dumjas.
Vecās un nesmukās skolotājas savulaik tā iedzina matemātiku un latviešu valodu, ka vēl šodien atceros un lieku lietā. Mācības nav izklaide, bet darbs un darbu ir jādara profesionāļiem.

hefny      hmm
domāju ,ka Izglītības ministrijas ierēdņiem,tādiem,kā tagadējais,-pienākums nostrā´dat skolā būtu 5-15gadi-minimums un paraklēli ministrijas deldēšanai-strādāt reali skolā-ministra darbu vērtēt ar to mērauklu-cik ministra skolnieki uzvarējuši un kadās Olimpiādēs,-tad šitā klķe nemurgotyu par reālu skolotāju novērtējumu,darba pelikšanu uttt
ministrijas monstri un citi uzraugi-patiesi monstroži,kas neļauj tiem nabaga skolotājiem reāli un normāli strādāt. to var redzēt tais pajocīgo-ar visatļautību apaugušo skolēnu+viņu vecāku želabās=nemitīgā īdēšanā,ka skola par grūtu,macībviela-par daudz,ka nabaga bērniņam-mājasdarbus nevaijg,ka skola ir vienīgā vieta,kur uzturēties-no neta brīvajā laikā,jo mājās pa nakti-dauzās apkārt---tādu skolā iR 80%-visatļautības !
nerunāšu par normālām-izlases-kā matemātikas,frānču,vācu uc specializācijas skolām,kur oBLIGĀTI vajag konkursu,lai tiek līdzi māčibām,saku MĀCĪBĀM/kā abpusēju prcesu/,jo laikam učuks var uz ausīm stāvēt,bet,ja kontingents nekāds-nekas nesanāk-TO JAU PIERĀ´DIJA TĀ SAUKTĀ STABIŅA komercskola,jo tur pārvilināja labos skolotājus/elitāro Olimpiāžu pasaules/sagatavotājus,ar maksāt spējīgo,bet pavājo smadzeņu kontingentu.nekas nesanāca!Un skolotāji saprata,ka par lIELU naudu mēģināt ko iemāčit vājiem/bet bagātiem/--tādiem,kas raduši visu pirkt,nevis māčities-satrādāt,-nav vērts tērēt savu enerģiju,talantu,utttt.tā kā process ir ambivalents.
nekā personīga.man daudz klasesbiedru strādā šo smago darbu,kā arī bērniem bija -smagie skolotāji,pie kuriem bija baigi jāzubrās,kā arī bija trijnieki un asaras,bet bērniem bija daudz jāņem papildstundas,papildskolotājs uttt,lai savu neuzmanību stundā-izskaustu.Tagad-vismaz savu darbu bērni zina+učukus nelamā!

Just_      /Pārlasīja jautājumu./ "Jau tagad ir bēdīgs skats dažā mācību iestādē, kur pensionēta pasniedzēja elš un pūš, vizuālais arī nevisai." Šis bija tas KONKRĒTAIS gadījums? Eh tu, putrasgalva...

MaryClaire      ja tokika slēptā problēma bija pensionēšanās gadu paaugstināšana, tad skolotāji nav tas briesmīgākais gadījums. varbūt, cienītā, paskaties lauku virzienā. lauksaimniecībā nodarbināti 90 % no darspējīgajiem Latvijas iedzīvotājiem ... šie 9 % slauc govis, tīra sūdus, baro lopus. mehanizēt piena iegūšanu [brokastu kafijai] nav iespējams. un tad pajautā vēlreiz - kā sieviete ap 65 var izslaukt pietiekami daudz govju? lūk, tā jau ir Problēma. nevis učuki un viņu pensijas gadi.

marmorakaraliene      Runa nekur neiet, gudrā izbijusī direktora vietniece! Pretīgi noformulēta tēma.

spriganaa      Manuprāt, par skolotāju nevar strādāt kurš - katrs. Skolotājam ir jābūt Skolotājam, ar visu sirdi un dvēseli un tad vecums nav svarīgs. Ja cilvēks strādā par skolotāju tik tāpēc, ka ir darbs un kaut kāda alga, - galīgi garām.
Vislabākās zināšanas man deva tieši skolotāji ar sirmām galvām, vienlaicīgi būdami gana stingri un labu humoru.

p_p      Just_ (2012-03-30 08:29) viedoklis
Skolotājs - tas ir talants, vai nu ir, vai nav, un vecumam tur maza nozīme.
____________

kā mēs redzam, tēma saucās - pernsionāri skolās, tāpēc nevajag tagad mazgāties baltai, ka bija domāts kāds atsevišķs gadījums.

un par komentāru: "es biju klāt, tai situācijā, kad lūdza pensionārei aiziet no skolas" - es esmu bijusi klāt vairākos gadījumos, kad ne-pensijas vecuma cilvēkiem ir palūgts aiziet, jo nedara savu darbu, so what, nevajag vispārināt

art_deco      Vai tad ir kas nāks pensionāru vietā?

Skaidrite_Leeninna      Tā skumji palika, izlasot pieteikto tēmu un autores komentārus...

Vucis      Vientulaisvilks (2012-03-30 09:37) viedoklis
es piem. jau 6-7 klasē jau neņēmu viņus par pilnu, pat bija tā ka 8 klasē stāvējām ar kulakiem pretīm 2 učukiem, matemātikas un darbmācības!
-------------------------
Tas ir jūtams! Brīžiem pat ļoti.

Kas attiecas uz tēmu: jūtams, ka albatrosi atkal uzņēmuši riesta deju...

Problēmu par pensionēšanas vecuma paaugstināšanu var iesākt arī savādāk kā ar priekšlikumu sasēdināt vecos učus ragutiņās un aizvest uz mežu.

sandra1111      Ar tādu audzināšanu un domām,,,,,, pati laikus sāc celt skuju būdiņu mežā,,,,tu tur nonāksi krietni vien ātrāk par tiem skolotājiem, kas tik ļoti negatīvi un traumējoši,, iedarbojas uz tavām estētiskajām jūtām.

veeja_roze      Albatrosi dejo ne tikai tēmas pieteicējas galvā bet ari arī atbildēs.Labi ka šie cilvēki netiekas dzīvē,ja tiktos,domāju viena puse būtu nožņaugta,nosista vai vismaz nospārdīta,otra cietumā.
Par tēmu.Reti kurš grib strādāt līdz 75,bet vai tad mums būs izvēle.Ko Jūs,selavi_5 iesakat,stāvēt pie baznīcas ar izstieptu roku?Citur taču viņas neviens darbā neņems,pat 50 gadniecēm tagad darbu tikpat kā neiespējami atrast.Braukt uz Īriju sēnes lasīt?

SoulOil      spriganaa (2012-03-30 11:14) viedoklis
Manuprāt, par skolotāju nevar strādāt kurš - katrs. Skolotājam ir jābūt Skolotājam, ar visu sirdi un dvēseli un tad vecums nav svarīgs. Ja cilvēks strādā par skolotāju tik tāpēc, ka ir darbs un kaut kāda alga, - galīgi garām.
Vislabākās zināšanas man deva tieši skolotāji ar sirmām galvām, vienlaicīgi būdami gana stingri un labu humoru.
>>>>>>>>>>>
Skolotājam ir jābūt Skolotājam - nu diemzheel jaunie veel na vti kiesiiksteejushies un pieauguhi konkreetai vietai telpaa un laikaa ... Vinji (un ne tikai vinji, bet pat objektiivie vinji kritikji un veertrteetaaji no malas) zik ka vinji vareetu buut par Skolotaajiem - tik shii valsts nekad viniem pienaaciigi ne tikai nesmaksaas bet arii citaada zinjaa to nenoveertees - un attieciigi vinji savus talantus relie citaas saistiitajas jomaas, bet skolaa paliek vecie labie krutie - jo pavaajo jaunijo fona vinji patieshaam izskatas labaak :)
UN tas protams nav tikai ne skolas us ar skolotaajiem, praktiski jebkuraa profesija ataa s ta snotiekas - un ljoti spilgta izmirstahas un degradeejoshas valsts un izirstoshas sabiedriibas paziime, ar kuru ciinities ir praktiski bezceriigi ...

Zeltiite      Tiek jau pārkāptas ES tiesības - dikriminācija pēc vecuma ;D Kārtējā ienācēju (nesauksim tos par lauķiem - lai nebūtu diskriminācija) pārprastā ´krutuma´ izpausme pēc formas, ne satura ;) P.s. manai meitai audzinātāja ir ieguvusi zelta pildspalvu Rīgas pilsētā, un ir bijusi arī mana skolotāja

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu