Vai godīga uzņēmējdarbība ir fiziski iespējama?

Esmu sakrājis nelielu kapitālu, un vēlos to ieguldīt to savā uzņēmējdarbībā. Bet esmu parēķinājis, ka no visa sava nopelnītā, ap 60% tiek konfiscēts nodokļos. Vai kāds ir mēģinājis veikt uzņēmējdarbību godīgā veidā, vai mūžigi nāksies izvairīties no visa un cerēt, ka lielais brālis neapciemos?

Paldies!

kastetute      Pilnībā piekrītu Edg viedoklim. Rūpīga plānošana, sekošana līdzi likumdošanai, Grāmatvedis ar lielo burtu, nomaksāti nodokļi, tīra sirdsapziņa un paliek arī dzīvošanai... Tiesa gan, privātās salas nav un arī villai Jūmalā būs mazliet jāpagaida.
Drīzāk nesaprotama šķiet attieksme pret sevi kā pēdējo idiotu tikai tāpēc, ka strādā godīgi, bez zagšanas un mahinācijām. Pameklējiet rūpīgāk informāciju, šur tur Eiropā nodokļu likmes ir krietni vien augstākas kā pie mums, bet ļaunprātīga izvairīšanās (nejaukt ar nodokļu plānošanu, kas ir visnotaļ legāla nodarbe) no nodokļu maksāšanas sabiedrībā tiek nosodīta.

Bet mums līdz tam vēl augt un augt...

violinn      Nu, ja esi gatavs kādu..vismaz pirmo pusgadu, es pat teiktu gadu strādāt ar zaudējumiem, kamēr iekarosi savu nišu un klientu loku, vari mēģināt.
Mani novērojumi, ka visu mierīgu sirdi var nomaksāt, ja ir ļoti stabils apgrozījums, peļņa. Ja iet kā pa viļņiem, ka arī te reāli notiek, tad būs ļoti grūti. Tas te ir tā kā cirvis virs kakla - visi obligātie maksājumi valstij, es teiktu nepamatoti augsti, bez jebkādas pretimnākšanas tev vai intereses par privātā biznesa atbalstīšanu. To uzreiz aizmirsti.

Lucy      Godīgi saku nē,nav iespējams!!

JurisK      Nu vispaar jau ar savu naudu uznjeemumu nesaak, muljkjiigi iekraajumus notrallinaat taapat. Prieksh tam ir biznesa projekti, bankas utt., savu naudu minimaali!!! Par godiigumu nesatraucies!

mieru_tikai_mieru      ir iespējama, bet - tas ir ļoti sarežģīti! Vispirms pašam ir jābūt gdīgam jeb cilvēkam ar lielo burtu.

Ingaxx      Nav...

Ingaxx      Iespējams tas liekas tiem, kuri visu mūžu algotu darbu pie citiem ir strādājuši.

kloss      mieru_tikai_mieru ! iespējamība ir , tikai tikpat liela kā spēlējot iekš kazino jo tādam pašam arī jābūt nodokļu inspektoram - cilvēkam ļoti godīgam jeb ar Lielo Burtu , kurš neprasa kukuļus ...

fargo      ir iespējams!
strādāju divos tādos uzņēmumos.
un kā jau te minēja, nianse ir tāda, ka darbošanās notiek praktiski tikai ar kādiem zviedriem, amerikāņiem, vāciešiem. darbības sfēras pietiekami specifiskas(IT nozare), lai jebkādas darīšanas ar vietējie uzņēmējiem vai valsti būtu minimālas. uzņēmumi ir pašpietiekami, to galvenais kapitāls atrodams darbinieku galvās - zināšanas.
protams, ka nodokļi tiek maksāti pēc iespējas mazāki, bet nekādu "kreiso naudu" vnk nav.

GarlaikotsLaucinieks      Ja man būtu jādibina uzņēmums, es arī teiktu, ka grūti.
Kamēr darbojos kā pašnodarbinātais, bišķi vairāk stundā sanāk nopelnīt nekā algotam darbiniekam ar līdzīgiem darbiem.
Bet nodokļi tiešām ir vāks, kamēr nav stabilas, pietiekami lielas peļņas - ja sāks piekasīties, tad vieglāk točna atmest visam ar roku un nemocīties.

rrrrrr      Valsts likumīgais "jumts" :) Palīdz biznesā. Ta jau labāk Igaunijā reģistrēt uzņēmumu... vismaz nodokļi tiks novirzīti godīgi!!!

esteres      Jā, mēģināju. Un dikti lepojos toreiz ar to. :)) Diemžēl - proooootams, ka mūsu zemē ar Godīgu uzņēmējdarbību nav iespējams izdzīvot. Kur nu vēl dzīvot.... :( :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu