Uzņēmuma finanšu analīze bakalaura darbam

Vai iespējams atrast tādu firmas vadītāju, kurš/-a būtu ieinteresēts/-a, ka students izpēta finanšu situāciju tajā un piedāvā problēmu risinājumus savā bakalaura darbā (specialitāte - uzņēmējdarbība). Te nav runa par praksi kā tādu, bet par pieeju diplomdarbam nepieciešamajai informācijai. Uzņēmējam, protams, tas neko nemaksātu un vēl kā pateicība tiktu diplomdarbs par piemiņu. Varbūt kādam ir pieredze? Iesakiet lūdzu kaut ko!

tiritomba_a (2011-09-25 07:48)      tajā pašā lursoftā var paņemt GP, un analizē kā ļisa teica - lIdz vemšanai. Han jau arī praksi kaut kur gāji. Bilance, pz informācija nav slepena, ibo tas likumā rakstīts. Tomēr uzņēmēji ne labprāt dod savus gp studentiem. Praksē nevajag maitāt attiecības ar šefu un grāmatvedi, tad visu var sarunāt.

0000 (2011-09-25 12:27)      NU re....Lapsācijs pilnīgi izlika visu ainu, tiritomba arī....
Un rudmiesīt, ja no gada pārskata tu vai tavs dēls, meita nevar izlobīt debitoru parādu aprites koeficientu (tas attiecībā par tavu (2011-09-24 23:34) komentu)...tad sorry, ko lai es par tevi, tavu dēlu un meitu domāju kā par jaunizcepto bakalauru?

nektariine (2011-09-26 00:40)      Aģent 0000,...iedomājies tikai, ka var analizēt sīkāk to pašu koeficientu!:) Vai bilancē, piemēram, ir redzams, vai debitori ir rezidenti vai nerezidenti? Iedomājies tikai, tas arī kaut ko izsaka! Ja manā dabā būtu šmaukties, darītu kā lapsuacis un tiritomba saka un šeit nemaz nerakstītu. Bet gribas jau pa smuko. Un ne jau es to izdomāju, ka ar gada pārskatiem pilnai ainai nepietiek, bet gan pasniedzēji. Tā kā nākošajā komentārā tev, 0000, ir iespēja uzrakstīt, ko domā par viņiem.:) Viņi gan nav nekādi "jaunizceptie".:)))

0000 (2011-09-27 11:41)      šja.....šja piem., es nolikšu visu komercinfo - piegādātājus, klientus..pie kuru saraksta ir strādāts gadiem. Un pasniedzēji...kur augstskola, kuri pasniedz;eji? Es tev godīgi teikšu, mūsu pasniedzējus pie savu uzņēmumu finanšu pārvaldišanas es pat šāviena attālumā nelaistu. un nevajag man te ļa ļa.... Dipiķim pietiek ar gada pārskatiem piem., par trim pēdējiem periodiem. Punkts. Ja pasniedzējs saka ka vajag ko vairāk, tad jau tas vien norāda, ka tas tik dziļi savā teorijā, ka ar praksi nedraudzejas. Nu neviens nedos savu komercinfo. Ja nu vienīgi kāds postpadomju bezatbildīgs radijums. Da jebkuram uzņēmējam, kas saviem spēkiem ir izsities un sitās, atbildēs to pašu. Vai ari iedos...to pašu gada pārskatu. Un gada pārskats, kas ir pieejams oficiāli, nav tikai bilance saulīt !

nektariine (2011-09-28 00:34)      Nelaistu pie pārvaldīšanas? Ir jau arī praktizējoši pasniedzēji. Bet ja sava firma nekad nav bijusi, iespējams, ir grūti paskatīties uz šo lietu no uzņēmēja pozīcijām. Un man liekas, ka tagad tā slepenība ir lielāka nekā agrāk - cīņa par izdzīvošanu...

0000 (2011-09-28 12:29)      nektariine....reāli praktizējošo pasniedzēju ir maz. drizāk tie nav pasniedzēji praktizējošie, bet praktiķi, kas paralēli arī pasniedz. Zinu tādus - cits smeķis, lekcijas pavisam citā kvalitātē. Es runāju par pasniedzējiem, kam akadēmiskais darbs ir pamatdarbs - tie ir, maigi izsakoties iekš lv.....
Cita lieta ārzemes, tur bieži vien pasniedzējs pirms tam pastrādā reāli, un tad sāk pasniegt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu