Kā rēķina atalgojumu un kas, ko, kur maksā?

Ja kāds saņem uz rokas 600 Ls, tad uz papīra tie būs 882,02 Ls, bet darba devējam nāksies šķirties no... 1094,75 Ls. Nav grūti saprast, ka tādā gadījumā darbiniekam ir jābūt ĻOOOOTI VĒRTĪGAM! (c) pag...nodokļus sastāda starpība 882,02 - 600 = 282,02, tad kas tas par skaitlīti> 1094,75??? Kam tad viņš atdod tos 212,73...??? Es kaut ko nesaprotu...neņirgt, bet paskaidrot!

JurisK      Par tiem nodokljiem viss ir skaidrs, pats kaadreiz ofisaa pakalju deldeeju ne par velti, tik nesaprotu, kaapeec tik sarezhgjiiti, kaapeec uz papiira nav tie 1094 lati, uz rokas 600 un darba njeemeejam viss skaidrs - valstij aizgaaja 494 lati, bet mana alga ir 1094ls. Iznaaca kaadreiz straadaat Islandee - tur viss smuki algas lapinjaa sarakstiits - teiksim alga 200000, nodokljos aiziet 100000, 10000 aiziet uz speciaalu reekjinu atvaljinaajumam, uz rokas 90000. Atvaljinaajuma nauda ar nodokljiem neapliekaas, sanjem uz sava reekjina reizi gadaa. Reizi gadaa no vinjeejaa vida atnaak veestule par naudaam, kas sanjemtas un kaadi nodoklji nomaksaati, klaat aizpildaama tabula, kuraa jaaieraksta gan papildus ar nodokli apliekamie ienjeemumi, gan attaisnojamie izdevumi, taa pat noteiktaa laikaa notiek nodoklju paarreekjins - viss - attieciibas ar valsti nokaartotas. Katrs straadaajoshais zin, ka valstij vinjsh atdod apmeeraam pusi no savas algas.

riks      čista objebālovka!

tiritomba_a      :) a es lasīju Forbes. un viens gudrs onkuliņš pavisam godīgi atbildēja, ka ārpus LV vienai darbavietai piemēro koeficientu 0.6-0.8 (cilvēka vienības vienam darbam), savukārt Latvijā šis koeficients ir 1.2-1.4, - tik cilvēkvienības jārēķina vienai darbavietai. pavisam klaji pateica, ka latvijā ir ļoti zems darba ražīgums. un tas saistīts ar mūsu darba likumdošanu, - nedrīkst pārstrādāt stundas, par virsstundām dubultā, utt. tāpēc arī darbavieta kļūst tik mazražīga un tik dārga. un tāpēc arī tas pavelk visu pārējo pakārtoti ķēdītē.

Vucis      tiritomba,
tieši tā! DL un nodokļu politika dara visu iespējamo, lai abas puses, gan DD, gan DŅ, būtu ieinteresētas aplokšņu algās. I valstij ir ko darīt - cīnīties.

tiritomba_a      un tā, starp citu, - no kā tad, interesanti zināt, rodas PVN? no zila gaisa? paurbinājām pirkstu degunā un mākoņos, un izdomājām? un uzņēmuma ienākuma nodoklis (atgādināšu - 15 %, avansā)? NĪN, akcīzes nodoklis, UVTN, es nemaz nerunāju par tiešajiem ar atalgojumu saistītajiem nodokļiem. un pārējās uzņēmuma izmaksas? pat ja uzņēmums nestrādā, viņam IR jāmaksā nodokļi. kur naudu lai rod? no bilances pasīva, ja ir tādi darbinieki kā topika autore ...
aij, vidējam prātam to tāpat grūti saprast. pilnīgi pietiktu, ja autore pieņemtu, ka darba alga un darbinieka izmaksas ne tuvu nav vienādas summas uzņēmējam.

walmets      Valdībai arī vajag! Kā piemēram lidostas direktors saņem +-10 000 Ls mēn. Tas viss tikai no valsts budžeta. Paldies, es nepiedalos ar (šitiem) padalīties. Labāk ar draugiem!!!

JurisK      Tiritomba - darba ražība nav atkarīga no darba likuma, ja kas, tie likumi visur diezgan vienādi. Rietumos virsstundas izmaksā ļoti dārgi, bet darbs brīvdienās vēl dārgāk. Darba devējam ļoti dārgi izmaksā valsts birokrātija Latvijā, cik atminu, manā darbavietā, lai varētu darboties, vajadzēja ap 15-20 dažādu valsts institūciju papīrus un sertifikātus, kuri visi maksāja diezgan jūtamas naudas. Darba ražību var celt tikai darbinieku kvalifikācijas paaugstināšana, labāki darbarīki, augstāka darbinieku ieinteresētība(kas darbojās ļoti slikti, pat pie labām algām) un labāka disciplīna. Aplokšņu algas galīgi neatrisina situāciju, vismaz sfērā, kur darbojos, izdzīvojušas kompānijas, kur melnā nauda minimāla. Ar melno naudu sheftējās dažas sīkākās, kuru attīstība apstājusies. Ir gan vēl dažas, bet tur tīri krimināli viss notiek.

a2uc      Te arī ir tas jautājums - kāpēc jūs, stulbie latvieši, pildāt šis klaušas 6 mēnešus gadā? No jūsu darba puse (un pat vairāk) aiziet nodokļos.
Ps. Lai to saprastu, pietiek ar 2 klašu izglītību, bet lai tam piekristu un labprātīgi pildītu nav jābūt stulbam, tur jābūt izcilam idiotam. No nomaksātajiem nodoķliem tiek uzturēti brēcošie ņergas - bezdarbnieki, visu pabalstu prasītāji utt.
Mēs esam gatavi maksāt par visu ko tērējam.
Par Trešo Republiku.
Priekā!
V
2013-06-19

Zeltiite      "Gudrie" lasa sēnes un iepērkas "Leadle". Dzīvo komūnā ciematā īrētā mājiņā, brīvdienās "atpūšas" piedzeroties. Citi to pašu nopelna Dzimtenē. Un viņu pamestie bērni un vecāki nesēd uz Latvijā strādājošo kakla! 2013-06-25

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu