Kādus darbiniekus Jūs izvēlētos?

Kādus darbiniekus Jūs izvēlētos savā biznesā? Tos, kuriem ir augstākā izglītība bet darbu veic tikai algas pēc un pavirši vai tos, kam ir vidējā vai pamatizglītība bet darbu veic teicami un zin kā iziet no visādām nestandarta situācijām?

muterite      Nedzērājus, ne stulbus, uz kuriem var paļauties un kas nepiečakarēs, izglītība tur ņepričom.

babyjag      es pienemu darba tadus, kas:
1) normali izskatas (tiri mati, zobi, nav zilzekje vai baigie tusetaji utml)
2) prot rakstit bez kljudam
3) man viniem nav 5x jaatkarto, ko man no viniem vajag un kaa tas ir izdarams - vienreiz pasaku un pielec. ak jaa, un nebaidas uzdot jautajumus, ja kko tomer nesaprot.
4) man patik aktivi un iniciativas bagati cilveki, kas zina savas robezzas (piem bez saskanosanas neizdaris neko tadu, kas man pec tam dargi maksatu)
5) patstavigus un atbildigus
vot. un izglitiba tikai pakartoti, jo man te nav nekads rocket science, kur tas butu nenormali nozimigi. galvenais, lai cilveks gribetu darit un ari izdaritu. un lepotos ar padarito.

Ivans_neBargais      A kā var noteikt, ka tas bez diploma ir dumŠ un slinks, bet ar diplomu gudrs un strādīgs. Vai arī otrādi? :) Redzot kādus "cirvjus" pieņem darbā diplomētie personāla vadītāji, reizēm rodas dma, ka labāk ir runāt ar cilvēku nekā nezinot par viņa izglītības līmeni.

JurisK      Es pieņemtu abus divus uz pārbaudes laiku par pusalgu. Man būtu pāris mēnešu 2 ļoti centīgi darbinieki par vienu algu. Pie tam man būtu laiks izvēlēties gudrāko un spējīgāko.

Bibine      .... savā gadījumā - piedāvājumu priekšroku dodu jauniem, tikko pēc tehnikuma, bet diplomam ir noteikti jābūt konkrētā specialitātē. Lai atlase neievilktos bezjēdzīgi gari, iepriekš esmu apbraukājusi konkrētās skolas un nokomunicējusi ar specialitātes pasniedzējiem. Varbūt naivi, bet šajā gadījumā viņu viedokli uzskatu par būtisku.

cirteejs      Jā- babyjagai patiešām kāds vajadzīgs, kas bez kļūdām raksta, pašai kļūdu kā biezs! Par tēmu-pēc kādiem kritērijiem uz sitienu vari pateikt kurš kā strādā, tad jau drīzāk JurisK pareizi pateica. Bet vispareizāk Ivans neBargais pateica!

Ingaxx      Iz pieredzes teikšu, ka tieši manā jomā jēgas nekādas ne no viena ne otra kandidāta...

riks      nav tādas augstākās izglītības, vienmēr var būt vēl augstāka. ir augstskolas.
darbu veic algas pirms, ne algas pēc. un dēļ algas.

ētiskās un estētiskās padarīšanās motīvi ļoti no svara. darbā IR/NAV, BŪS / NEBŪS, PROT / NEPROT.

un zinko. es, par provi, visu daru labi, nedaru nemaz vai daru pa roku galam. un pa roku galam es daru visu, ko vajag izdarīt 1-kārši tādēļ, ka vajag + ja par to vēl arī ne sūda nemaksā.

markess      (2011-05-24 09:00) viedoklis-darba devejs drosi vien nojauta,ka Tu veikli visu izdarijusi sedesi OHO.:)
Un ari darba intervijai ir nozime,ja tur pamanija dazas ipasibas,kuras skaudri izpauzas te,tad drosi vien ka ta 50 gadniece bija labaka.Gudrs shefs rupejas ne tikai par biznesu,bet ari par labu,draudzigu kolektivu,tadaa atdeve lielaka.Ari no cilveciga viedokla,vinai pensiju ar steigu japelna,Tev vel laika gan.
Katra situacija es rikotos ta ka liktos labak,nevis pec kaut kadiem visparpienemtiem kanoniem.

ko_nu_vairs      babyjag jau darbā pieņem?Cik jau esi pieņēmusi?Nesen taču pati darbu meklēji.
Algas dēļ strādā jebkurš,neatkarīgi no izglītības.

Pticka      ar augstaako izgliitiibu un kas veic darbu teicami!

riks      kā lai tā populāri. ir cilvēki, kuri ± prot šefot un «pieaicināt speciālistu», labs rādītājs, ja zina, sinchrōno tulku, konsekutīvo tulku, ļepezdriķi, santehniķi, psihiatru, montāžas režisōru vai proktolōgu. (Tu taisīsi telti un gādāsi malku, Džordžs kurs ugunskuru un taisīs ēst, bet es darīšu visu galveno un visu koordinēšu - © Džeroms K. Džeroms)
un ir, kuri prot arī ko izdarīt.

UN - 2 daļās dabiskā veidā dalās cilvēki - vienā lielā, otrā mazākā. pa lielam neatkarīgi no izglītības, tak, kam švakāk ar izglītību, biežāk mazākajā - citādi laikam izmirst.
vieni (pa manam lielākā grupa) prot to, ko viņiem augstā skolā un/vai kursos mācījuši (saprotams, ne visu!) + to, ko viņiem mācījuši ģimenē - apieties ar karoti un dakšiņu, uzsiet lacīti, sasiet kurpju šņores, atslaucīties u.t.t.
otra - mazākā grupa mācās nepārtraukti.
pa lielam - galvenais, lai nav orāli - anālais darba stils - nu, kad daudz muld un visu dara «через жопу». tas vairāk raksturīgi pilsoņiem ar «augstāko» izglītību, tiesa, ar pastāvējušu. nu, ja elektroniku mācījušies, tad lampu vai labākajā gadījumā, traņu laikmetā, ja poligrāfiju, tad toreiz, kad augstspiede vēl bija topā.

Palomino      Dzīvē jau nav tikai pretpoli, kā te dots izvēlei. No šiem 2 neizvēlētos nevienu.

riks      Palomino, истину глаголишь!

ne tos, kuriem ir augstākā izglītība, bet KURI darbu veic tikai algas DĒĻ un pavirši un ne tos, KURIEM ir vidējā vai pamatizglītība, bet KURI darbu veic teicami un zinA, kā iziet no visādām nestandarta situācijām.

1-kārši professsionāļus vārda labākajā nozīmē un noteikti ne analfabētus.

heiki      manuprāt, nav tādas universālas receptes, kuri der un kuri neder, var taču būt tā, ka tas centīgais un uzcītīgais ar savu vidējo izglītību, kaut gribēdams, neizdarīs to, ko izdarīs tas, kuram augstākā, iespējams, kur vēl klāt kāda kvalifikācija. Vispār šitā baigi svarīgā lieta, ļoti uzmanīgi darbinieki jāizvēlas, labāk lieku reizi padomāt, vai tādu darbinieku ņemt vai ne 2012-01-13

MrAction      Es domaju tadus, kuriem Tu ruupj un, kas grib buut Tava komandaa. 2021-08-10 21:20

Labrador      Visā pasaulē vēlami stulbi un bez ierunām pakļāvīgi darbinieki. Profesionālus nekur nevajag , jo tiem ir savs , loģiski pamatots viedoklis un pārsvarā pakaļu tie nebuco. Tieši stulbums un kolēģu nosudzesana ir atslēga veiksmīgai karjerai. 2021-09-05 03:43

salvis73      Man te Zviedrijā trūkst cilvēku ar smadzenēm.Darbs nav grūts....bet smadzenes ir vēlamamas...ne tikai matemātikā(izglītībai nav nozīmes) 2021-09-17 22:05

Feja939      Ja es būtu šefs, darbā ņemtu darbaholiķus ar dzirksteli. Šajā kombinācijā izaugsme garantēta. 2021-11-01 21:25

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu