Vai esat pieprasīti darba tirgū?

Vai esat kādreiz pieteikušies uz brīvajām vakancēm tikai, lai pārliecinātos, ka esat joprojām pieprasīti darba tirgū un vai kāds cits darba devējs ir gatavs maksāt jums vairāk? Nu labi, ne tikai, lai pārliecinātos par to, bet nedaudz arī apsverot mainīt esošo darba vietu.

huligansshortos (2011-04-06 21:01)      mhh
Es, protams, neesmu eksperts par Zviedriju, bet pasakām ka dzīve Zviedrijā ir lētāka (DAUDZ!!! mhhh) kā LV.. piedodiet, bet neticu.
Ziemeļu valstīs nodokļi ir augstāki. (kaut vai slavenais PVN.. Zviedrijā 25% pret mūsu.. eee 22)
Dzīvoklis dajebkurās ārzemēs automātiski ir x2 kā minimums salīdzinot ar to, kas ir pieejams Rīgā..
Tas ka tur elektrība ir lētāka.. (Zviedrijai laikam aktīvi kačā siltumu no zemes) nu.. būtībā.. tas galīgi nav noteicošais.. ibo uz kopējo izdevumu fona tā ir viena pozīcija kura parastam cilvēkam kopējo izdevumu tāmē aizņem ļoti mazu daļu.
To ko Zviedrijā ietaupīsi uz elektrības to 5kārtīgā apmērā zaudēsi vizinoties ar sabiedrisko.
Nu un nedod Dievs tu smēķē un ir netikums reiz pa reizei ieraut kādu graķīti :>

Tā ka nevajag te bīdīt basņas par leiputriju pāri dīķim.
500Ls Latvijā NAV tas pats, kas 500Ls Zviedrijā.

Nu a runājot par darba meklējumiem...
Ir amati kuros esot cilvēkam nav problēmu migrēt starp kantoriem.
Bet ir arī kantori kuri tomēr skatās uz cilvēku arī no citiem aspektiem.
No darba devēja viedokļa, būtu vērts aizdomāties vai ir vērts tagad pārpirkt darbinieku piesolot viņam lielāku algu... ibo ja uzradīsies vēl kāds kurš var maksāt vairāk, tad kantoris ir zaudējis laiku un naudu, bet darbinieka nav.
Pie kam, gadījumi kad pārpērk un darbinieks aiziet atpakaļ uz veco kantori, neskatoties uz to ka tur tā alga nav lielāka.. nav nemaz tāds retums.

zxxx (2011-04-06 21:11)      Normala prakse, ja skatas augstaka limena amatu. Ta pat vien, prieksh ego apmierinasanas, bezjedzigi.

orange (2011-04-06 21:59)      Kā speciālists esmu absolūti nepieprasīta LV darba tirgū, bet dīvainā kārtā kā speciālists kurš sniez pakalpojumu ar savu SIA, esmu pieprasīta.

none (2011-04-06 22:07)      it kā pieprasīta, bet atalgojums iepriekš definēts un nav augsts (LV)

Louis (2011-04-06 22:11)      neslikts kriteerijs ir `headhanteru` interese par Juusu personu, vai preciizaak - vinju interese par Juusu intereseem...

zhozefina (2011-04-06 23:02)      Esmu ļoooto pieprasīta darba tirgū un pati varu piedāvāt jebkuram tādas iespējas.

babyjag (2011-04-06 23:56)      man skiet, tas ir tapat kaa iet uz randiniem, ja esi precejies - vnk lai parbauditu, vai Tevi vel iekaaro citi..
un besii, ka sitadi sasuta pa labi un kreisi savus cv un palielina tikai masu, kuraa jaizcelas tiem, kuriem tiesham ir reali vajadzigs darbs un ir atbilstosa kvalifikacija.
ja man tagad vajadzetu darbu.. hmm.. es tapat esmu ljoti pieprasita darba tirguu - darba man patiesham netrukst.. un laika meklet kko citu ari nav, pat veleshanaas tadas nav.
vai alga ir vienigais, del ka mainit darbu? es piem vienaa darbaa stradaju ilgak kaa gribejas tikai tapec, ka tur bija superigs kolektivs..

par algam - atkal jaatgadina par statistiku. videja menesa alga bruto pag.gad beigas bija 323 ls, sabiedriskaja sektora 345ls, privataja - 308ls. un gada griezumaa tas bija labakais ceturksnis.

SoulAddict (2011-04-07 00:05)      babyjag (2011-04-06 23:56) viedoklis
...
par algam - atkal jaatgadina par statistiku. videja menesa alga bruto pag.gad beigas bija 323 ls, sabiedriskaja sektora 345ls, privataja - 308ls. un gada griezumaa tas bija labakais ceturksnis.
>>>>>>>>>>
Vienmeer fascineejushi ljautinji kuri tik ljoti biezhi parliecinoshi baarstas ar shaadu oficiaalo statistiku kad tikpat oficiaali visi ir apsitprinaajushi ka plus miinus treshdalja no visas valsts ekonomikas ir melnaaj vai pelekeaj sektoraa kur nevar uzskaititi un precizeet shinii staistikajso daot sun liidz ar to visa shii statistik augstakimineet ja ne pilniiba akjim zem astes un buljlju kakas , tad kaut kas ljoti stipri uz to pasi gan buutu tomeer ! :))

wildangel (2011-04-07 09:04)      SoulAddict, Tu esi atpalicis.
Jau kādu laiku katrā valsts organizācijas mājas lapā ir publiski pieejami saraksti ar amatpersonu atlagojumiem. Tā kā runāt par to, ka nav informācijas, vai neeksistē nekādas atskaites par valsts sektorā strādājošo izmaksām ir nekorekti..konkrētajā gadījumā personas nezināšanas iespaidā kārtējais bla, bla, tikai, lai te tikai kau ko iepļurkstētu bez pamatojuma.

mojito (2011-04-07 09:54)      janisb: protams,ka atseviksji nejmti 500 ls Lv ir vairaak kaa Se.Tachu Tu sho izraavi no konteksta,runa bija par algaam,nevis kaadu konkreetu summu.Bez tam, par 500ls neviens nestraadaas,ja nu vieniigi uz pusslodzi.
Jaa,dziivoklja iire maksaa daargaak,apm. 2 reiz ar visiem komunaalajiem.
Tachu elektriiba Se nav leetaaka kaa Lv (leetaaka taa ir Norgee),bet par vienas dienas algu tu vari nopirkt vairaak elektriibas nekaa par vienas dienas algu Lv,par to runa! Un leeta relatiivit aa ir tapeec,ka tur ir vairaakas AES,nevis tapeec,ka to pumpee no zemes-pumpee siltumu,kas ir apkures fiicha,nevis elektriibas.
Kur Tu raavi,ka sabiedriakis ir 5X daargaaks? Riigaa,skjeit maksimaalaa meeneshbiljete maksaa ap 40 ls? Stokholmaa taa ir 690 kronas,kas ir ~54 ls.Nu,kur tur 5kaartiiga starpiiba,nezinu.Bet toties tanii summaa ir aptieahaam ljoti labs serviss-metro,piepilseetas vilcieni,autobusi un tramvaji.Vari arii ar autobusu tikt laikaa ,peec grafika,nevis aka Riigaa-dirneet kopeejaa korkjii (pamazaam tas tiek uzlabots).
Ja jau viss butu kaa saki,tauta tonnaam nelauztos uz Rietumiem :)
Peace.

mieru_tikai_mieru (2011-04-07 10:13)      esmu. Kad domāju, ka pats svarīgākais darbā ir lielāks atalgojums. Pat vinnēju konkursā uz citu darbu ar lielāku algu, bet - pašreizējais darba devējs mani vienkārši pārpirka. Tad arī patiesi sajutos novērtēta. šobrīd pašreizējo darba vietu netaisos pamest pat lielāka atalgojuma dēļ ne. Jo kolektīvs ir kļuvis kā otra ģimene, un no ģimenes taču neaiziet naudas dēļ.

riks (2011-04-08 03:03)      necik eXtrā pierasīts neesmu, no kā lieku reizi konstatēju, ka darba devēji plānprātiņi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu