Kas izmantos Vācijas darba tirgu?

Vācijas darba tirgus reāli ir jau vaļā. maijā tur nebūs vairs ko meklēt. Vai domājat šo iespēju izmantot?

teo_dora (2011-01-30 10:49)      Laukos darbs ir,tikai ne visu laiku.Tagad piemēram ir vīnogulājiem liekās atvases jāizgriež,jāapzāģē zari augļukokiem.Rudenī ābolu u.c. novākšana.Vīnogu novākšana,tas gan ir mehanizēti,ar grozu uz muguras vairs nestaigā,bet palīgus viņi ņem.
Ražotnēs nevienu no ielas nepieņem,tikai caur caitfirmām,kuras no auslandera protams krējumiņu nosmeļ,bet visiem labi,darba devējs neko nezaudē un starpnieks nopelna.Strādniekam-ārzemniekam paliek pliki graši,bet par to jau galva nevienam nesāp.

Taa_pati1973 (2011-01-31 16:33)      Darba tirgus ir vaļā,tikai tāds sīkums vēl kā sagaidīt Vācijā darba atļauju.Lai to dabūtu tur jānodzīvo oficiāli vismaz trīs mēneši.

fernfahrer (2012-09-08 12:50)      Taa_pati1973 , darba tirgus vaļā ir no 1. maija un nekas tad vairs nav vajadzīgs. Ej, īrē, apdrošinies un strādā.
Vācija diezgan nepateicīga, ja grib pelnīt. Dzīvošanai normāla, cenas zemākās ES pārtikai, kaut arī tendence ļoti strauj kāpt, bet tās kāpj visās valstīs, jo kāpj energoresursu un transportu izmaksas. Sapņot par naudas iekrāšanu var neiespringt, pat ja būs prestižs darbs, jo tam prasīsies pēc attiecīgiem tēriņiem atbilstoši statusam (ja par ilgtermiņā un ar perspektīvi nākotnē)
Neieteiktu strādāt caur bijušo padomju cilvēku firmām, bet uz tiešo vajag vācu valodu. Pie tam labu vācu valodu, jo vācieši zemākā slānī rūpnīcās ir diezgan rupji un neiecietīgi pret ārzemniekiem. Daudz savādāk tas jau vidējā vai augstākā līmenī, bet tomēr var gadīties ekscesi, kad kāds kolēģis mēģinās ar to aizķert,ja nebūs draudzīgi noskaņots.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu