Kā nepieļaut pārslodzi darbā?

Ļoti izplatīta situācija - dd uzgrūž aizvien lielāku slodzi.
1.etaps - uzlabojas produktivitāte, tu atrodi risinājumus, lai strādātu ātrāk un tikpat labi, tiek apelēts pie tava augstā profesionālisma, ok.
2.etaps - sāc strādāt jau virsstundas.
3.etaps - sāc strādāt arī brīvdienās, privātā dzīve aiziet pa pieskari.
4.etaps - veselība aiziet ānusā, attopies pie sistēmas, darbā tiek secināts, ka neesi gana labs profesionālis.

Otrs scenārijs - tiek samazināti izpildes termiņi.
Centies izdarīt aizvien ātrāk un ātrāk, un ātrāk, jau neguļot vairākas naktis pēc kārtas, jau esi uz sajukšanas robežas, finālā saņem paldies un naivu jautājumu - bet tur taču nebija ko darīt, pāris dienas tikai, par ko maksāt? Finālā - pienāk brīdis, kad tiešām vairs nevar un tu neizdari, par tiec nolādēts un pasūtīts tālu.

Tad lūk skatoties uz visu šo masveidā, rodas jautājums - kā izdarīt, lai vilks paēdis un kaza dzīva?
Pagaidām redzu tikai to, ka cilvēki pārstrādājas un aiziet no darba, bet tas taču nav risinājums, viņi nodara sev pāri 2x.

ps. apelēšana pie tā, ka ar kvalitatīviem darbiniekiem tā nenotiek neder - tieši ar labiem tā notiek. ;)

daris (2010-11-04 22:42)      Pavisam vienkaarSi = imitee darbu ! Ja boss prasa rezultaatus = vajag draudzeeties ar smadzeneem un atteikt ar reaali ticamiem iemesliem kaapeec nav izdariits .

daris (2010-11-04 22:43)      Pieturies pie principa = vispirms privaataas lietas un tikai tad sabiedriskaas !

Vikinja (2010-11-04 22:43)      joens! Stāsts IR tieši par atsaldeņiem & atsaldenēm!

Vikinja (2010-11-04 22:46)      fifidrillka!

Kā es Tevi saprotu! :(
Diemžēl risinājuma patlaban nava :(
Ja nav iespējams vai arī nevēlas pamest savu zemi, tad .....???

maximamaxima (2010-11-04 23:52)      Lai izdziivotu shaadaa videe un darba apstaklos ir vajadziga baigi speeciiga personiiba. Pareejas tiks vai nu saliektas vai .. iznicinatas:(
Speeku katram jameklee pasham. Tas nav vienas dienas pasaciens.

MrXm (2010-11-05 01:26)      a par kadu stradashanu iet runa? kas tiek taa straadaats? Kaads kaadam p..sh smadznes? Kadam ch..as galvaa?

ir tadi cilveki, lai vinjiem labi klajas!

Kaads te vispaar nojaush ko noziime stradat?

Tie kas straadaa, tie straadaa. Vienalga kur un kaa.

irgo (2010-11-05 07:50)      Daudz kas ir atkarīgs kādā uzņēmumā strādā... tas tiek finansēts no valsts kabatas vai ir privātfirma.... ja ir privātfirma tad dalās tādās kurām nozarē ir monopolstāvoklis un tādās kuras knapi turas virs ūdens .... un katrā no darbinieka prasa savādāk... nu aptuveni tā....

IKA_10 (2010-11-05 08:13)      Man ir līdzīga situācija darbā, bet es cenšos runāt ar savu priekšnieku. Man ir palaimējies, jo viņš ir no tiem, kas arī uzklausa, lai gan zināmos brīžos esmu dabūjusi tādu brāzienu no viņā, ka asaras acīs ir saskrējušas...Bet nu ir zināms progress - no Jaunā gada ir apsolīts, ka pieņems darbinieci uz pusslodzi, kas atvieglos nedaudz manu darbu....

Tessa (2010-11-05 09:18)      mans darbs ir atkariigs no sezonas-ja tirgi stav,es kaut vai izstiepjos-rezultata nebus.septembris-oktobris,janvaris-februaris-pilniigs chau.toties sezona,un ja vel piekljustu iistajai precei,varu un nakas rukat pa 10 stundam diena,bet nu rezultatu arii redzu.darba spejas man ir lielas,kaut gan ne iisti patiik,ko daru,var teikt pat,ka tas nav mans laucinjsh,bet nu pagaidam ir jadara tas,ko daru.un tikai no manis pashas ir atkariigs,ko sanjemshu.maniem klijentiem neinterese,ko es varu vai ne varu,speju vai nespeju.ja nebus preces,vinji vairs nenaks,tas arii viss.parstradashanas delj noteikti nenospljautos uz darbu.

tiritomba (2010-11-05 09:32)      ir jāstrādā! un viss. taisnība, - viss ir adekvāts, - ja darba devējs ne īpaši labi atlīdzina par darbu, tad arī ne sevišķi iespringst uz produktivitāti, un darba ņēmējs arī neiespringst uz darba efektivitāti. kur tiek labi maksāts, tur arī tiek prasīts, lai darbs tiktu padarīts tā, kā darba devējam vajag. diemžēl arī cilvēka varēšanai ir robežas. ko ne vienmēr spēj darba devējs apjaust, sevišķi, ja pats nav bijis darba ņēmējs.
ko darīt? - visvienkāršākais risinājums, - ja nevari vairs būt produktīvs darba ņēmējs, tad kļūsti darba devējs! bieži vien tie labie darbinieki tiešām sasniedz to robežu ... tāpēc jau arī viņi vairs nespēj!!

Ievinjata (2013-06-24 21:16)      Esmu jau 4 etapā. Sākumā viss bija koši un skaisti. Tagad šķiet, ka neesmu novērtēta. Pagājuši 9 gadi. Laikam lūkošos pēc kā jauna, jo vecajā darbā neko nevar sarunāt :(

Zeltiite (2013-06-25 21:23)      5. etaps - personāla atlases firma Tevi atrod savā datu bāze un Tu izej konkursu uz labāk apmaksātu darba vietu. Vai pats tādu atrodi caur atklātiem konkursiem. Bet - ja tiešām esi profesionālis, Tev ir visi profesionālie diplomi, nav noviržu, mētāšanos un pārtraukumu karjerā. Un darbs ar pārslodzēm ir bijis upuris Tavā karjeras ceļā.

Ronis26 (2015-04-12 12:30)      ...variants:
vilks paēdis un kaza dzīva ....reālajā dzīvē reti darbojas !

kazai "kāposts" vajadzīgs paēšanai ,bet Vilkam-Dzīvošanai !

...situācijā,kur ar priekšniecību nevar Atrast kopsaucēju IR tik divi varianti:
1. meklē jaunu darbu un sniedz Atlūgumu;
2. klusē,paciet un strādā ,līdz Tevi nomainīs "svaiga darbagaļa" ....

....ja Pats par sevi nevēlies rūpēties,tad ko gaidīt no Citiem ??! :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu