Kāpēc sludinājumos nenorāda darba algu?

Kas tā par necieņu pret darba ņēmējiem?
Es labāk turpinu savas haltūras, nekā skraidu pa intervijām, aizpildu testus un tā tālāk, lai beigās uzzinātu, ka maksā s*da 400 Ls.

iterators      norāda gan- piedāvājam konkurētspējīgu atalgojumu:)

pēdējā laika paradokss- labāk būt 100latniekam, nekā strādāt fizisku darbu

dabonams      Algu nenorāda vienkārša iemesla dēļ.Pirmkārt lai nebūtu valstij jāmaksā nodokļi,otrkārt lai neviens nespētu pierādīt cik darbiniekam bij jāsaņem par padarīto darbu.wolands,ironija ir nevietā.Vienkārši darba devēji sēd uz zara,kuru paši zāģē.Visi saprot,ka ar`pastāvošo nodokļu nastu nav iespējams biznesu attīstīt,bet neko nedara.A nedara tāpēc,ka valdībā sēdošie piesedz radus un draugus,lai tiem nebūtu nodokļi jāmaksā vispār.Ne pa velti tāda cīņa par portfeļiem valdībā.

riks    1 elementāri, watson. potenciālais darba devējs raksta par to, kas viņu interesē. un nav aizdomājies par to, ka vairums cilvēku strādā nevis tādēļ, ka jāstrādā un ne tādēļ, ka viņiem TIKAI no strādāšanas ar rokām līdz elkoņiem sūdos par ubaga grašiem iestājas orgasms, bet tādēļ, lai iegūtu savā dispozālā līdzekļus kailās dzīvības izvilkšanai un savu ciešanu atvieglošanai.

Hotline_A      Pasaki lūdzu, kur tāds darba devējs, kas piedāvā 400ls uz rokas???
Varbūt man paveiksies:)0

ak_sofija      Lai saņemtu 400Ls uz rokas, Tev jāspēj dot uzņēmumam vismaz 1000Ls.

fannija      Tāpēc, ka uzņēmuma vadītāji nespēj noteikt, kādu rezultātu spēsi dot firmai.

labvakar      2010-10-28 10:08) viedoklis-tālu gan Tu būtu tikusi ar 400 Ls?Vasarnīcai diez vai sanāktu.
Nenosauc algu tādēļ,ka meklē vergu,kurš par maizes tiesu strādās.
Noticēt tam,ka sāc ar **Ls un ja labi sevi parādīsi,es tev varbūt kaut kad kaut cik piemetīšu ir maigi sakot,naivi.
Gribu redzēt to,kurš strādā ne naudas ,bet idejas dzīts.Pat darba devējam interesē tikai peļņa,kur nu vēl darbiniekam lai interesētu kāda cita labklājība.Kaut izklausās,ka pat te tādi tīrradņi sastopami.

fannija      labvakar, pilnībā Tev nepiekrītu. Ir Latvijā uzņēmēji, kuri strādā arī idejas dzīti. Tiesa, maz.

JurisK      Principā darbinieku atalgojums ir komercnoslēpums. Piekrītu lapsācija pēdējā komenta pēdējai daļai par algām - tā ir normāla prakse, arī vairākos Latvijas uzņēmumos, cik zinu. Ne tikai tur - tālēs zilajās:) Par arodbiedrībām toties sviests - tipiski latvijiskā darba ņēmēja domāšana, tas gan tāpēc, ka principā arodbiedrību Latvijā nav. Pie mums tak visi kapitālisti - vēl šito štelli nokruķīšu - būšu miljonārs. Tāpēc arodbiedrības skaitās vēl aizvien pie mums lūzeru patvērums:)

edora      Un kāpēc tas būtu jādara ? Uzskatu , ka atalgojums ir tikai mana un darba devēja darīšana . Cita lieta , kad DD vilcinās ar konkrētās sumas nosaukšanu vai klaji melo , bet ja esi pieaudzis cilvēks ar elementārām domāšanas iemaņām , tad taču sapratīsi , ka k-kas nav tīrs ...

av2      nezinu, esmu dziivojis vairaakaas valstiis - nekur sludinaajumos nenoraada algu. Taa ir saruna starp tevi , un naakamo bossu "zem 4 aciim". Tavi darba koleeggi pat parasti nezina cik tu preciizi sannem, vai tu nezini,cik vinni sannem. Un tas ir normaali, un pareizi. Kaa var piedaavaat sludinaajumaa kautkaadu algu, ja viens "kraaveejs krauj 50 kastes stundaa, a otrs 150". Katram buus savaadaaka alga tak.

cilveex      Nezinu kā ir tagad, laikam tāda prakse ir iegājusies, jo šo jau dzirdu no vairākām pusēm, ka alga tiek slēpta. Tas ir attieksmes jautājums. Darbi, kurus saņemu es, ir loti skaidri definēti - vajadzīgais, termiņi, cena.(freelancer.org utml...)
Nekādas māžošanās un tirlināšanās. Ir tava personiskā reputācija un - vari/nevari. Ja ņemsies darīt ko nevari, tad... "raksti vēstules" nākamreiz. Neviens neies ar tevi tirlināties.
Algas norādījums ir absolūta nepieciešamība. Cilvēka darbs ir prece. Darbinieks tiek PIRKTS. Precīzāk - darbinieka LAIKS tiek pirkts. Cenas nenorādīšana ir attieksmes veids. Jā, tā nav viemēr. Ja esi uber frukts, tad tur viss ir savādāk un par precīzu atalgojumu runas nav.
Tieša rubļu summa vairs nav noteicošais. Bet vai apspriežamais ir tāds gadījums? Diezin vai.
Bet tāda tipa cilvēki arī nelasa sētas sludekļus un tādi amati tur nav.

joens      LV lielos vilcienos nav arī darba tirgus (par citiem tirgiem i nerunājot), kur būtu gadu gaitā nostabilizējušās vērtības. Tie DD, kam šādas vērtības ir (lielākoties visādas ārzemnieku filiāles), tad arī sastāda to niecīgo %, kas algu sludinājumā publicē. Pat bez visas algas publicēšanas šobrīd uz jebkuru vakanci piesakās tik daudz tirliņu (absolūti neatbilstoši un nepiemēroti vakancei), ka miskaste to slodzi netur, kas tad notiks, ja uzrādīs algu Ls 1000, tas pat varētu potenciālos gaidītos darbiniekus atbaidīt piedalīties, taču pretendējošu indivīdu ar deju kursu izglītību būs tūkstošiem (nepārspīlēju). Uz tām vakancēm, kur savu CV sūtu es, gandrīz vienmēr minēta alga un gadījumos, ja nav, minēti bonusi ķipa associate, partnership utt.

Zelta_rokas      A ko var iesaakt latvijaa ar 400 latiem? (tas tiem kuri saka ka laba alga). Par taadu naudu sievieti uz restoraanu NEVAR aizvest, kur nu veel benziinu kaadai baakaa ieliet.

uno15      Skaidrs ka neviens nopietns uzņēmums nenorādīs darba algu sludinājumā. Un iemesls tam visam ir ļoti parasts. Konkurence darbinieku vidū. Tas ir diezgan konfidenciāls jautājums ja runa iet par vadošu amatu. Taviem nākamajiem darba kolēģiem jau nu nebūtu jāzina Tavs atalgojums, it sevišķi ja tas varbūt ir lielāks nekā nākamajiem darba kolēģiem! :) Un viss jau arī atkarīgs no tā kā pats sevi pasniegsi darba intervijā...cilvēks kas iet uz konkrētu amatu jau apmēram tomēr zin par pienākumiem un par kādu summu viņš gatavs strādāt...intervijā atliek tikai vēlreiz noprecizēt darba pienākumus un darba atalgojumu.... un palasot darba sludinājumus tomēr var izfiltrēt pēc darba piedāvājuma stila vai vispār ir vērts sūtīt CV.... :)

cilveex      gūgla ir nopietns, vai nenopietns "uzņēmums"? Viņi norāda. Kuri no esošajiem var sacensties un kāda tipa cilvekus gūgla aicina šancē? Vai tiešām liekas, ka šie šņagas/pusdakapilisi ir kaut kādi darba devēji? Nav par daudz goda? bah!... ar saviem četriem/pieciem simtiem latviesu rubļu izjusti jūtas kā "darba devēji" Smiekli! Benzīnu sev saliet viņiem bail savos ratos, lai nebankotētu, bet te iznesas kā pusinemeņi. Pelmeņi. Ij runāt negribas! Aiz sevis saslaucīt nespēj, bet skaļus vārdus sev piešķirt tas netraucē. Darba devēji... da pofik.

fortunijs      darba devējam tagad ir jauzdod vienmēr pirmais jautajums: kāda būs alga ?! un tad tikai pārējie jaut. 2011-11-28

kalcium      400Ls ir maza alga! (ja protams, uzskata ka 400 nāk uz rokas) Pa 400LS NEKO nevar izdarīt! Puse pa dzīvokli, pārējais pa visādiem šitiem! Vēl izdomā kā sevi un ģimeni pabarot.

A iemesls, ka vairums neraksta atalgojumu vsp ir gaužām vienkārš - minimalka, pārējais aploksnē! Jēga darba devējam likt cilpu kaklā?!
2011-11-28

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu