Vai latvijas bezdarbnieki saņem 100 Ls dienā???

Zināmu mulsumu PB prezidentā izraisīja saņemtā informācija par strādnieku atalgojumu - 100 lati mēnesī. PB vadītājs bija pārsteigts un atkārtoti pārprasīja, vai šis ir vienas dienas atalgojums, uz ko saņēma paskaidrojumus, ka tā ir mēneša maksa par astoņu stundu darba dienu. ....vai šeit ir vajadzīgi komentāri???

Maverick (2010-08-13 23:39)      Problēma vispirms ir cilvēku tizlumā.
Latvijā vēljoprojām daudzās sfērās pietrūkst KVALIFICĒTU darbinieku. Protams, ir pārpilns ar visādiem datorknibinātājiem, kuru augstākā prasme ir darba laikā sameklēt www.oho.lv, trešās šķiras mākslinieciņiem, pī er speciālistiem, kas pat sevi neprot no-pī-erot, ekonomistiņiem, kuri neprot samenedžēt pat personīgās finanses, juristiņiem, kas izvēlējās šo specialitāti tāpēc, ka tas bija moderni, plaša profila būvniekiem, kam nevar uzticēt izkrāsot sauso ateju un visādiem citiem plānā galdiņa urbējiem.
Tādiem pat 100 Ls stipendija ir dāsns atalgojums.
Patiesībā šitos "bezdarbniekus" vajadzētu salādēt vagonos un aizsūtīt uz tālākām vietām banānus lasīt.
Morāle no tā visa ir viena - Darvina likums darbojās arī cilvēku vidū - ja cilvēks ir "beztolkovijs", tad nekādu sociālo līdzjūtību tāds nav pelnījis.

GoodCompany (2010-08-13 23:44)      Tikko meklēju bruģētājus pagalmam, visu ss apzvanīju- ātrāk kā pēc divām nedēļām neviens nevar, darba pilnas rokas. Un lēti arī nav.

Morāle: speciālisti joprojām ir pieprasīti.

Torpedo (2010-08-13 23:51)      100 lati dienaa buutu tikai cilveeka cieniiga alga. Nesaubos, ka kaut kur Vacijaa vai Danijaa par saadu darbu tiesi tik daudz arii maksaa. Taapeec arii Bankas prezidents uzdeva saadu jautaajumu - diivaisn tas liekas tikai pie mums - nabagmaajaa

Dzhokonda (2010-08-14 00:39)      Būtu jāmksā katram pēc padarītā. Nešķirojot.Pie mums tā nav un tuvākajā laikā nebūs. Taāpēc ....sveika LV! Te nav ko ķert ne par 100Ls-par ko pat izdzīvot nevar, ne par Ls 200,-, kas situāciju nerisina, jo visas cenas aug. Dzīvojam vienreiz, ir jādzīvo, nevis jāmētājs pa pakšiem, lai citiem LV būtu labāk. Savējie sapratīs un savējos atbalstīsim..:)

JurisK (2010-08-14 04:02)      Torpedo - par taadu darbu, ko knibinaas ne tikai simtslatnieki, bet arii lielaakaa dalja citu Latvijas darba cilveeku, Vaacijaa ij 10 eiro dienaa nemaksaatu! Biezhi taa nav darbinieku, bet alkatiigo uznjeemeeju vaina, kuri neiegulda razhoshanas attiistiibaa, bet izdziivo uz nekvalificeeta un mazapmaksaata darbaspeeka reekjina. Nu nevar, teiksim, metinaataajs ar aizveesturiskaam parikteem sacensties ar metinaataaju, kursh straadaa ar peedeejaa parauga iekaartaam. Taa ir viena no lielaakajaam Latvijas probleemaam. Pie vainas arii likumi, sen vajadzeeja pienjemt normu, ka razhoshanas attiistiibaa, darbagaldos ieguldiitaa peljnja neapliekaas ar nodokli, nu vismaz pirmos 5 gadus! Un tomeer atkal bet - muusu mezhoniigie kapitaalisti mieriigi uztaisiis sheemu, kaa norakstiit ieguldiijumos krietni vairaak nekaa izmaksaas aamurs:)

psychobitch (2010-08-14 13:04)      "...valdība manuprāt ir darījusi labu darbu, kura rezultātus varam šodien redzēt..."(c) no intervijas

Ingaxx (2010-08-14 14:33)      Šodienas Dienā arī var palasīt rakstu, bet domājams, ka mūsu ierēdņiem nemaz nav "ērti" visādiem PB prezidentiem tādus sīkumus sniegt.
Par to, ka "simtlatnieki" tiešām vien imitē darbību jāpiekrīt OILAI.

loka (2010-08-14 18:34)      Par "simtlatnieku straadaashanu varu pateikt atklaati taa. Ja ar vinjiem straadaa darba vadiitaajs,kursh uzdod noteiktu darbu,tad vini arii straadaa,bet ja pasuuta uz daraama darba vietu un noraada,kas jaadara,un aiziet prom,tad arii veicamais darbs ir minimaals un parasti vinji straadaa liidz 14.00 vai 12.00
Tomeer viss atkariigs no pashiem cilveekiem-simtlatniekiem. Ir godpraatiigi cilveeki,bet ir tie saucamie slinjkji-ampulnieki.
Kaa arii gudrie varasviiri tagad veelas uzvaariities uz simtlatnieku reekjina,jo izmano tos pamatiigi.
Dazhi,kuri tieshaam straadaa labi un ir pat izgliitoti kaadaa nozaree cerot dabuut pastaaviigu darbu peec teminja beigaam,tad viljaas tajos deputaados un pashvaldiibu SIA vadiitaajos. saakunaa sola,bet ,kad jaadara tad pietruukst liidzeklju ,gan minimaalai algai,gan pusodzei. Un beigaas pasaka,ka muusu pilseetaa nav aktuaals jautaajums juusu profesijai.
Kaa jums tas pariik?

edora (2010-08-14 19:00)    1 Jā , Latvijā vēl daudzi nodarbojas ar burbuļu pūšanu un būvē gaisa pilis , maz ir tādu , kas prot strādāt , vēl mazāk ir to , kas grib strādāt , un ir vēl viena daļa , kurai tik tiešām nav izvēles , diemžēl ...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu