Vai mūsu laikos ir iespējams atrast darbu ne caur pazīšanos?

Izskatās, ka visi konkursi uz vakantajām vietām tiek izsludināti "ķeksīša pēc"- tikko izrādu interesi par vakanci, izrādās, vieta jau aizņemta, kaut arī sludinājums ievietots tajā pašā dienā. Interesējos konkrēti par darbu birojā. Vai kādam pēdējā laikā ir izdevies atrast darbu pēc sludinājuma?

marmorakaraliene (2010-07-17 22:21)      Ivannepārākbargais - es kā pilnīgs profāns datorlietās, ne mirkli nemācījies pie gudriem onkām, kas tas ir lācītim vēderā, plus galīgi par slinku, lai kaut kur rakņātos, meklētu, lasītu, problēmas "po mere ih vozņiknoveņija" risinu pēc sava prāta - lūk, arī vienreiz izštukoju un tā arī daru - neveru vaļā balto OpOf "lapu", bet veru vaļā Wordu noglabāto:)))

tikka (2010-07-17 23:13)      Darbu esmu meklējusi. Sūtijusi CV. Divus gadus atpakaļ izturot n-tās pārrunas un atlasi tiku kādā firmā par galveno grāmatvedi. Kolektīvs super, alga adekvāta, bet pēc nepilna mēneša es sapratu, ka tas nav man. Es vairs neproti no zvana līdz zvanam pie kāda strādāt. tagad jau pati dodu darbu citiem un jau kārtējo reizi ir doma, ka vajag vēl kādu darbinieku, bet ... tas nav tik viegli sakarīgu cilvēku atrast.
Nupat saskāros ar to, kā viena firma meklē darbiniekus. No tiem kandidātiem kuru CV redzēju - nevienu neņemtu ... Man rodas iespaids, ka cilvēki neprot arī šo dokumentu sastādīt ... un, ja vēl kāds uzraksta, ka ir ar maģistra izglītību, bet CV forma un saturs nudien to neliecina.
Bet ar to, ka ļoti daudzu iestāžu ofisi vēl pāris gadus atpakaļ nespēja atvēt 2007 Office dokumentus ir fakts. Vēl tagad no dažām valsts institūcijām nākas saņemt vēstules ar lūgumu pārformatēt dokumentus. Bet ir jau tādi, kas neatzīstas, ka strādā ar arhaisku programmatūru, tātad tāds CV pa taisno nokļūst miskastē.

GEORGSJANS (2010-07-18 00:35)      ES vairak ka 2 gadus darbu nevaru atrast labi ir savs darzs un privata maja bet viss caur blatiem mani nenema tapec ka izglitiba parak laba

edora (2010-07-18 00:49)      Ja nebaidies stādāt un neesi izvēlīga , tad var ...

Ivans_neBargais (2010-07-18 01:06)      Laps kā parasi pateica skarbi... toties patiesi :)

BooS (2010-07-18 02:20)      Vai kaadus lapsu laacis vaardus savirkneejis! Pfff.... (laikam to ar tik maak!)

Bet par draugu loku runaajot... Visi normaali cilveeki uzzinot jau taapat piedaavaa vispirms draugiem!

Man tiko draugiem.lv atnaaca no vienas draudzenes meils ar textu ka meklee kaadu normaalu cilveeku kurss straadaatu ar textilu! Nu es izsuutiiju saviem labiem pazinjaam utt! Es biju ssokaa ka saaka mani izjautaat kas un kaa? Un ka ja tur minimaalaa alga tad negribot! (Pat nenoskaidrojot noteikumus utt) Biju izbriiniijies, ka cilveeki nevis piezvana uz piedaavaato darbu bet saak izveeleeties! Tad ar nopratu ka LV nav laikam nemaz TIK slikti!

tikka (2010-07-18 09:13)      Piekrītu BooS ... nav jau nemaz tik slikti ...
Daudzi pat nezinot darbu apjomu un visu pārējo pirmkārt rēķina cik liela kredītsumma jāatdod, cik par dzīvokļa uzturēšanu, cik transporta izdevumi un cik vēl baļukiem vajadzēs ... Un tad uzreiz ir -nu nē ... es neiešu strādāt, jo visam tam nesanāks. Tāds nieks, ka aizmirst, ka alga ir jānopelna. Un ne jau uzņēmējs ir vainīgs, ka Tev tik lielas saistības .... uzņēmējam ir sava darba apjoms, kura izpilde nav tik darbietilpīga, lai vairāk maksātu.
Ļoti daudzi nepadomā, ka ir jāsāk ar mazumiņu, lai atgrieztos darba tirgū, lai paplašinātos kontaktu iespējas, lai spētu sevi parādīt citiem.... UN ARĪ TĀ MINIMĀLĀ ALGA IR JĀNOPELNA.
Pamēģiniet paši būt uzņēmēji ... nu nemaz maz neliksies ... darbinieks pēc darba dienas beigām aizver durvis un iet mājās, bet uzņēmējam ir jādomā, kā strādāt tālāk, lai šo darba algu varētu patiesi arī nodrošināt.
Lai iegūtu darbu patiesi ir jārunā. Ar saviem tuvajiem un paziņām. Turklāt ir tik daudz iespēju, kuras neapzināties ne jūs paši ne potenciālie darba devēji.

Palomino (2010-07-18 09:43)      Var, var atrast bez pazīšanās. Svaigs piemērs, pat ne mēnesi vecs. Kolēģei CV pasen bija ielikts vienā no darba meklēšanas portāliem, tā aktīvi gan neko nemeklēja. Pēkšņi saņēma zvanu no kompānijas, kura uzsāk jaunu projektu, un meklē darbiniekus ar zināšanām attiecīgajā nozarē. Izturēja konkursu, bet neaizgāja strādāt, jo 1) alga nedaudz mazāka salīdzinot ar gribēto, 2) arī tagadējam kolektīvam ne vainas.:)

Snowwhite (2010-07-18 14:00)      japp, ir gan izdevies. :) (konkrēti - uz datu operatora/analītiķa amatu, tātad ietilpst kategorijā - darbs birojā). protams, pāris reizes ir jāaiziet arī uz pārrunām, kas nevainagojas panākumiem, bet beigu beigās izdodas. es k.kā esmu iemācījusies jau lasot sludinājumu izfiltrēt, cik nopietni tas ir domāts & vai visp ir jēga atsaukties. ļoti labi, ja sludinājumā ir jau uzreiz minēts uzņēmums, KAS sludinājumu iesniedz - apskatoties i-netā info par uzņēmumu jau uzreiz daudz kas kļūst skaidrs. un, pirms sūtīt CV, ir ļoti NOPIETNI jāapsver, vai tu atbilsti uzņēmuma izvirzītajiem kritērijiem, - zināšanas un PIEREDZE utt. citādi tiešām riskē saņetm atbildi, ka "vieta jau aizņemta". iesaki cv-online portālu un arī visidarbi.lv. tici sev un neatmet cerību - un tev paveiksies! :)

niten (2010-08-31 00:32)      fu!
ja tu dzive cinies par kautko tad tu vari pagriezt ceļu kur tev vajag nevis iet kur tevi stum...
cilveki vienkarši izmirst... parveršas par tadiem mikstiem mizejiem kas izvelas komfortu siltumu un sausumu... kapec pec universitates nevar atrast darbu? tapec ka bljad sakot no otra kursa vajadzeja iet un šanset par 50 latiem nevis pa disenem vazaties... tad pec universitates darbs sak tevi meklet nevis tu darbu... ak vai? jus nepabeidzat? apstakli izradijas stipraki? jums vajadzeja pagulet pec disenes tapec sessija nebij vairs pa spekam?
nu sorry... tar ir jaludz indi lai par velti dod.....

dikucis (2010-09-01 07:23)      Domāju, ka darba devējam nepatīk Tavi ugunīgie nadziņi, birojā ir arī jāstrādā:)

crossing (2011-07-04 12:36)      nesaprotu cilvēkus kuri sūta CV dokumentu redaktora formātos.
Kam jums Pdf ir izgudrots?

bruuzis (2011-07-06 00:41)      Patiesībā var atrast un arī labu darbu, var atrast, saku no personīgās pieredzes! Galvenais nepadoties un meklēt, meklēt un vēlriz meklēt, katru dienu, dažādos variantos, to īsto sludinājumu ar darba vakanci.

blums1959 (2011-07-06 17:34)      atradu darbu caur pazīšanos

kuks10 (2011-07-09 09:48)      ēdušais neēdušo nesaprast...darbi tik radiem un draugiem.. paziņām (nav runa par minimālo)

disneja (2011-07-13 00:38)      Es vairs nekad nevienu neņemšu darbā caur paziņām vai radiem .... nekad ...
Pēc tam, kad ar laiku atklājas šo ieteikto darbinieku zināšanas un prasmes - maz neliekas ....
Un tad ir tikai pašai problēmas, jo atlaist šādus cilvēkus psiholoģiski ir daudz grūtāk ...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu