Vai viegli atrast darbu Šodien?

Šobrīd meklēju darbu. Konkrētā sfērā - sabiedriskās attiecības. Konkurence visai intensīva. Uz katra konkursa pirmo atlasi pretendenti aptuveni no 100 uz augšu. Līdz šim esmu tikusi daudz kur līdz pēdējai kārtai, taču 5 minūtes līdz finišam...un jāsāk viss no sākuma. Prasības ļoti augstas, katrā konkursā piedalies kā valsts eksāmenā. Intervijās "izģērbj" ar vīlēm uz āru. Ir bijuši arī gadījumi, kad grib pieņemt, bet pēdējā brīdī ieliek kādu paziņu, kam nepieciešams darbs. Labums no tā visa - rūdījums:) Esmu secinājusi, ka darbu pārsvarā var dabūt vai nu ģēnijs vai paziņa, bet ko pārējie? Sāk palikt interesanti, kad un ar ko tas beigsies?!

Ivans_neBargais      Meitenīt mīļā, naivā, par kādu godīgu konkurenci var būt runā vietā, kur var nosēdināt jebkuru pretimnācēju no ielas, un uzņēmums no tā bojā neaizies. Dabīgi ka tur sēdinās savējos, kuriem vajag palīdzēt.

lapsaacijs_albiins      ziniet, es saaku skalji zvieKt pie shitaa:

(C)bet gribas godīgu konkurenci........tas arī viss

sadarbiibaa ar vanjas nebargaa komentu, da visu auKstaak teikto , cieniitaas PiiaRastes izpildiijumaa, man rodas logjisks jautaajums:

ja PiiaaRasts = PiiaaRasts ne tikai uz papiira, parlez francais, is goddamned astonishing in engilsh i vladejet metodom tika , chujem ,njuhom i ponjei, kur, peklee rataa, shitaadam specam, ir probleema "ieberzeeties uzticiibaa" un PAARDOT SEVI darba deveejam pat par cenu,kaadu tameejais pat nav domaajis maksaat?!?!?!?!?
:DDDDDDDDDDD

sauliite_ljauljiite      Lasu šo topiku un priecājos, ka nepiederu tiem, kā izteicās Maveriks, plānā galdiņa urbējiem, kuri saražoti bezjēgā :) es izvēlējos eksaktu virzienu. Manu darbu nespēs veikt jebkurš. Ja nu interesē, tad runa ir par informācijas tehnoloģijām.

aina26      Ej uz pašnodarbinātājiem, jeb savu biznesu veido, tad tik saprot, ks konkurence.

JurisK      Jā, krievu laikos bija labāki laiki, tad tev būtu darbs - sēdētu pie konveijera kādā vefā vai RRR ij bēdu nezinātu, kaut ar vidusskolā galīgi mācīties negribējās. Piedod, ja ne par tevi, bet tāda ir daudzu jauno problēma - notrallina mācību laiku un iegūst it kā izglītību bez īpašas jēgas. Sāc savu biznesu - tipa kodēju uz veiksmi, konsultācijas attiecību veidošanā, kā pasniegt sevi darba intervijā!:) Vajadzētu būt pieprsījumam, bet ne par lielām naudām, toties spied uz kvantitāti.

Laskovij      PRiastam un nav paziņu???

/dīvaini...tiešais PORista darbs...sabiedriskās attiecības.../

Jantra      Ak dievs, kādas gan muļķības nenākas izlasīt, kāda "raita valodiņa" kad nav acīs jāskatās un tas viss japasaka. Mūsu valstī diemžēl pašlaik arī labi speciālisti nevar darbu atrast, var uzreiz redzēt kurš ar so problēmu nav saskāries .

garaamejoshais      Sa biedriksaas attiieciibas, man liekas, iet maaciities tie kas nevar izlemt kur citur iet, bet papiiru gribaas:) kautko jau arii deriigu tur iemaaca, jeb no visa pa biskjim, bet nu lai atrastu darbu shajaa sfeeraa, tur tieshaam jaabuut blatam un talantam

Maija_Papaija      Ai, kā es Tevi saprotu! Protams, ka šobrīd darbu dabū tikai savas specialitātes ģēnijs vai arī draugs (paziņa, māsīca, studiju biedrs u.t.t.) Latvija ir pārāk maza, lai tā nebūtu. Paskaties Draugos jebkuru svešu cilvēku, un viņš būs vismaz draugu draugs. Tagad plaši sakari noder vairāk kā jebkad. Tāpēc par Tavējo "gribas godīgu konkurenci` gribas teikt kā tajā Kalniņa dziesmā: "Tavs ku-kū par naivu šim gadsimtam, tāpēc mēs viņu atmetām sen" ;))
Tagad taču meklē nevis pārdevēju, bet Pārdošanas Guru. Nevis uzņēmējs kādam tagad vajadzīgs, bet biznesa haizivs. Tāpat arī PR jomā vajadzīgs ļoti lojāls, patiešām savējais cilvēks, izcils "batonu karinātājs" ar, iespējams, vēl citiem talantiem. Ja esi pārāk godīga, iespējams, ka šodien arī tas ir mīnuss, bet tas ir tikai mans pieņēmums. Varu vienīgi ieteikt meklēt darbu arī citās sfērās. Iegūsi jaunu pieredzi un, kad būs labvēlīgāki apstākļi, gan jau atradīsi savu sapņu darbu.

Ingaxx      A kad tad ir bijis savādāk, kā vien tas, ka tikai caur pazīšanos!?

Bursa      Tests darba intervijas vietā.
Kāda pieredze ar testiem stājoties darbā?

A34      Kad bija laiks, kad arī mans darbs bija "meklēt darbu" likās neticami, ka tas iespējams. Tomēr, kad trāpīju īstajā vietā un īstajā laikā, tad izādījās, ka mani jau tur sen meklēja un piecājās, ka beidzot sagaidījuši, kaut arī šiem piekšniekiem bija daudz radinieku. Tas gan neija PR...

GenaCom      Jo vairāk zini un māki,jo vieglāk atrast darbu! 2011-05-07

Milestiba      Esmu pārliecināta, ka darbu var dabūt, sevišķi tagad, kad daudzi domā, ka tam traucē krīze un neko nedara, tādā veidā netraucējot tiem, kas meklē, atrast meklējamo :) 2011-05-21

Barss1977      Ja esi speciaalists savaa nozaree + maaki sevi "nopaardot" (neiesaku nenoveerteet sho poziiciju), tad darbu var atrast praktiski momentaali.
Nesen mainiiju darbu - principaa 1,5-2 meeneshu laikaa kopsh pirmaa CV izsuutiishanas jau straadaaju jaunaa vietaa. Un bija pat iespeeja izveeleeties... taa ka ajaa tiesha atbilde uz tavu jautaajumu: Jaa, viegli! ;)
2011-05-24

meibija8      ..es ari stradaju , macijos..un tagad lasu mandarinus..jabut flexiblai...ko darit , dzive tada..japielagojas 2012-02-21

YustMoreFun      Mūsdienās liela daļa vēlas tikai pelnīt, NEKO NEDAROT !!! 2012-02-27

selguita29      pazisanas ir laba lieta,bet tam ir otra puse,labak ka tev atsaka neka pieñem ka paziñu,jo tad itka tev ir vairak,kartigak utt viss jadara jo tev tak ielika ne super izglitibas del,bet lai velak vari stradat stundas un naudu nesañemt apmeram tá:)taka iisti nesatraucies,neesi daudz zaudejusi ja tava vieta pieñem kadu zinamu cilveku...varbut pat ta tev veiksme_;) 2012-11-23

violeta      Kad cilvēks ir apritē,darbojas katrs sava darba lauciņā,maz saprot no apkartēja notiekoša,jo tas viņu neskar,un viss šķiet baigi feini.Bet...pēkšņi zūd tas darbs,iemīlēts un gadien strādāts..viss pasaule kājam gaisā.Saprotams,kas notiek darba tirgū tikai tad,kad esi jau aiz žoga,kad stāvi darba birža,meklē vakances neta ej uz intervijām,pārbaudijumiem,prezentē..un centies sevi parādīt ko spēj.Bet reali tur nemaz nevajag,blati joprojām pastāv.Es to izjūtu visu uz savas ādas,mekleju un ceru..laiks iet,pabalsts mazinās.Jau pēc pāris menešiem būšu gatava ari kastes marķēt noliktavā,lai nopelnitu kaut iztikai.Vēders diktē savu,un principi,mērķi,diplomi var iet pasnaust. 2012-11-26

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu