kā uzvesties darba intervijā?

kārtējais aplauziens. Cenšos sevi visādi saslavēt, jo man šķiet ka tā ir jādara, un tad darba devējs/intervētājs sāk stostīties, ka diezvai mums tik labi darbinieki ir vajadzīgi, mums jau tāds vienkāršs tas darbs... Un tad vēl jautā kādu algu iepriekšējā darbavietā saņēmāt un es godīgi pasaku, tad vispār šiem sirds apmet kūleni, un jau saprotu, ka tīri skaudības dēļ mani nepaaicinās. Nu ko lai saka, ka tie bija treknie gadi un tagad jau esmu gatava par jebkuru naudu strādāt un arī mazāk interesantu darbu? Bet jau ir par vēlu. Vai būtu jāmelo? Un tad vēl jautājums - vai esmu bez maksas strādāt virsstundas, par ko es sapīkstu, pat negribot, un viņi to uzķer. Skaidrs, ka arī iepriekš esmu strādājusi virsstundas, bet tad vismaz varu iebilst, ka tā nebija runāts un mēģināt pieprasīt kādu bonusiņu, bet tagad tā uzreiz un ja piekritīšu, tad uz cik stundām tas var izvērsties. Saprotu, ka kaut kas izturēšanās veidā ir āmaina, bet kas? varbūt kādi ieteikumi un pieredze?

slieks      Priekšnieki ir ļoti dažādi. Nācies pat tādu kuriozu lietu dzirdēt, kā ``lai nebūtu pārāk gudra``. Tāpēc, ja nav īpaši prasīts taisīt darba vietā revolūciju, derētu uzsvērt, ka Tu respektē pastāvošo kārtību uzņēmumā un augstu vērtē savstarpēju cieņu un uzticēšanos, u.tml. Protams - profesionālās spējas un vēlme darboties vispirms. Tā kā - atkārto vien savu CV rāmā lēnprātībā cik vien reižu tas tiks prasīts. ;-)

Lucy      Man domāt ja Tu pie darba devēja savus pupīšus tā paradīsi kāda ir Tava frofīlbilde,darbu Tev neredzēt,kā savas ausis.
Skatoties kur un kāda tā darba intervija,visādā gadienā ar balles kleitu neieteiktu iet gan.

Elizabete1957      gudrs darba devējs nekad neņems aukstāk kvalificētu darbinieku , nekā vajadzīgs viņa amatam, skaidri zināms, ka šis izmisušais darba ņēmējs vienmēr visu būs neapmierināts , jo tas ir dabīgi cilvēkam, to nevar pieveikt ne viens un tikai laika jautājums, kad iestāsies konflikta situācija.....
P.S.šeit nav tava vaina ne tavā uzvedībā, ne ģērbšanas stilā, bet tavā neatbilstošā kvalifikācijā piedāvātajam amatam.Savulaik es kā darba devējs pažēloju vienu darbinieku, kaut labi zināju, ka nevajag ņemt viņu uz šo amatu, ka viņa kvalifikācija un ambīcijas ir daudz aukstākas par manis piedāvāto amatu, par ko es dabūju nožēlot vairāku gadu garumā....

jul4ik      Vai kads varetu paskaidrot, ko nozime "horizontala izauhsme"?

rudmiese      Laikam jau, sevi slavējot, būsi pāršāvusi pār strīpu. Es arī lielībniekus darbā neņemtu. Tev vispirms jāsaprot, uz kādu vakanci Tu pretendē un kādas ir darba devēja vēlmes attiecībā uz šo amatu. Izejot no tā arī jāsagatavojas intervijai. Stāsti tikai to, kas attiecas uz doto amatu! Vēl man liekas, ka pirms intervijas Tu nebiji īsti sapratusi, cik daudz esi gatava piekāpties. Jautājums par virsstundām un Tava reakcija, protams, lika domāt, ka esi potenciāli neapmierinātā. Jo tajā brīdī Tu vēl nebiji gatava to pieņemt. Ja gribi darbu, Tev jāreaģē ātri un lēmums jāpieņem zibenīgi. Jā, tomēr iepriekš ir jāzina, ko gribi.

rudmiese      Horizontālā izaugsme? Tā nav vertikālā paaugstināšana amatā, bet rotācija starp uzņēmuma nodaļām. Cilvēks it kā paliek tajā pašā atbildības līmenī, bet "aug", iegūstot jaunas zināšanas un attīstot spējas citā jomā.

karbonaade      Karbonaade atcerējās, kā pie viņas uz darba interviju atnāca "direktors" un pretendēja uz menedžera amatu. Pec trīs reizes pārjautāšanas, kā viņš iedomājas savu darbu manā uzņēmumā, atbilde bija (pirmās divas viņs diezgan meistarīgi aizgāja no tēmas): parakstīšu līgumus :) Stāstīja viņš debesu zīmes, cik visu zin, visu var, bet kantoris, ko viņš direktorēja, gāja uz bankrotu...

Ar to es gribu teikt, ka patiešām - es zinu, ka ir izmisums, bet tomēr skaties uz kādu vakanci pretendē un mēģini intervijā pierādīt, ka tieši šim amatam esi derīga. Piem., ja meklē grāmatveža palīgu, nemēģini stāstīt, ka proti taisīt bilanci un optimizēt nodokļus, bet gan, ka es precīza, rūpīga, gatava strādāt kopā ar galveno. Nu kaut kā tā....

Turies, gan jau nākamā intervija izdosies!

_STAARA_      Ja Tu esi bezdarbniece,bezdarbnieku kantoris piedāvā kaudzi labu semināru,kur tev pastāstīs ko drīkst,ko nedrīkst teikt un kā uzvesties.

Jautriite37      nekad neesmu bijusi uz darba interviju:)parasti kāds ir uzaicinājis pastrādāt un tad bij grēks atteikt:)))

utji_butji      Internetā arī var atrast 100 un 1 padomu:
http://www.cv.lv/content/index.php?id=11&gr=1
http://www.hc.lv/dzivesveids/karjera/raksti/1420/
http://www.nra.lv/zinas/15431-10-sarezgitas-situacijas-darba-intervijas-laika.htm

A34      šajos laikos grūti trāpīt mērķī ar pirmo šāvienu. Fifidrilla nav muļķe un izdarīs korekcijas. Uzskati to par prakttisko nodarbību darba meklēšanā!

lapsu_aacis      buushu godiiga.. peec taa ,ko izlasiiju, es arii tevi darbaa nenjemtu.

riks      nu, nevajag atraugāties, kasīt pakaļu un purkāties.

> stostīties, ka diezvai mums tik labi darbinieki ir vajadzīgi, mums jau tāds vienkāršs tas darbs ...

vo, vo. Renģugalvam a - frends varētu sarga vietu piedāvāt, bet saka - tu jau smalku ļaužu, kīnōoperātōrs, Tev jau tas neder. rezultātā nav nekāda darba.
a vienam manam znakomam bija aizrādījuši, ka laikam esat ko sajaucis, mums ne mākslinieku vajag, kad viņš sūtīja CV uz konkursu par darba vietu atžurkotāju vai suņu sūdu savācēju kantorī - viņš zolīdi, kā pie cilvēkiem, bija uzrakstījis arī par piedalīšanos izstādēs un tā.
tos treknos gadus gan labāk nepiemini, ja negribi mani jau no paša agra rīta nokaitināt.
JurisK - taados kantoru kolektiivos dikti baidaas no aktiiviem, pa krieviski preciizaak - naporistijiem, cilveekiem.
nu, ģēniju sev blakus a ne-1 negrib ikdienā!

fifidrilla - esmu aizsūtījusi paplašinātu cv, bet intervijā prasa - pastāstiet, ko Jūs esat darījusi?
mana Amsterdamas drauga sievai bija kaltūra noformēt maukumājai audiokasetes ar darba drošibas un darba instrukciju ierakstiem. jo raugi - ne visas sarkanajā kvartālā strādājošās dāmas prot lasīt. varbūt poteniciālajam darba devējam tāda pati nelaime?

barbarosa9 - Mjaa, darbaa es juus-babyjag un fifidrilla diez vai njemtu;)
a mani? (kādā jā, kādā nē?)

lapsu_aacis - buushu godiiga.
es jau esmu!
peec taa, ko izlasiiju, es arii tevi darbaa nenjemtu.

a mani? (kādā jā, kādā nē?)

kraa9      neņemt cilvēku darbā tāpēc, ka viņam ir pārāk augsta kvalifikācija, ir galīgi garām. Cits jautājums ir par piemērotību vajadzīgajam amatam, ambīcijām, prasībām utt.

ja man uzdotu to virsstundu jautājumu, nu es nedomāju, ka te vajag to kaut kā apiet vai atbildēt neskaidri. Galu galā, ja tu negribi būt lojāls pret darba devēju, tad kāpēc stāties darbā. Un ja tu ļausi sevi izmantot, nu tad tevi arī izmantos. T.i., es teiktu, ka vispār es neesmu vienaldzīgs pret darba devēja grūtībām un ja vajag strādāt virsstundas, tās pastrādāšu; tai pat laikā, tas nedrīkst kļūt par sistēmu, un ja kļūst, tad par to ir jāmaksā, jo es cienu savu darbu un laiku.

ednens      darba intervijā tiešām sevi nevajag lielit,to varēsi parādīt, kad būsi darbu dabūjusi,uzklausi darba pienākumus, pajautā, cik varēsi ar šo darbu nopelnit un tad ari izdari savu izvēli, nevajag daudz runāt , lai runā piedāvātājs...... 2010-05-06

ednens      ja tā godigi jāsaka, tad Tev IR JāMāCAS SEVI PASNIEGT ari šeit..... 2010-05-07

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu