Kā dabūt darbu?

Šodien atkal atteica kārtējo darbu. Nēsmu slikta, pirms gada biju pat topā, taču tagad tādi kā es ir daudzi un pat labāki. Ko lai dara, ja melns izmisums mācas virsū? Vai es vispār kādreiz vairs dabūšu darbu? Kas ir jādara, lai dabūtu? Jāmaksā kukulis, jāpielien, jāpārguļ, jāvaktē pie firmas durvīm? Iesakiet kaut ko!

Ingemaars (2009-07-11 03:00)      Kaada tur laimiiga nejaussiiba? Elementaari jaaatsskkir ss-vakances, uz VISIEM tur publiceetajiem e-pastiem jaanosuuta CV un un jaagaida uzaicinaajumi straadaat. Vareesi veel izveeleeties:)

kritejs (2009-07-13 10:31)  1   Tik daudz veidus zini, kā pielīst lai dabūtu darbu :))) Tad laikam esi par daudz nolietota un interesi vairs neradi :))

Dr_koshka (2009-07-14 21:56)      Tas lielā mērā ir iekšējās attieksmes jautājums. Lai atrastu darbu ir jāciena darba devēji (lai Dievs viņiem visiem šobrīd palīdz). Un lai saglabātu darbu kad tas ir atrasts, ir jāciena cilvēki, kas ir bez darba.
Tas pa nopietno.

erina_erina (2010-04-08 01:12)      Tava nostaaja - ko tad nu es, es jau neko, citi dabuus to darbu, citi labaaki utt - saac sevi cieniit un noveerteet. Ja vajag - paarveerteet savas speejas. Kandidee visur, pat tur, kur liekas, ka kvalifikaacija neatbilst. Esi centiiga un iemaacies ieskaidrot, ka tieshi tu esi taa, kas vinjiem visu laiku ir bijusi vajadziiga. Es nekad neesmu sevi veerteejusi kaa nespeejnieci, taapeec arii straadaaju un bez probleemaam dabuuju darbu, ko veeleejos. Pacel degunu gaisaa un uz priekshu!

_Martini_ (2010-08-12 11:42)      Patika 1 džeka pieeja Austrālijā. Pasēdēja cilvēks uz bezdarbnieka pabalsta, apnika viņam - darba birža neko nepiedāvā (crisis, saproties, arī viņiem). Kādu dienu džeks paņēma lielu plakātu, uzrakstīja "Looking for job" un izgāja uz šosejas ar intensīvu satiksmi. Pa 1 dienu pie viņa piestāja diezgan daudz auto, 3 no tiem piedāvāja darbu viņa specialitātē, izvēlējās tīkamāko. Tas - cik es atceros no ziņu pārraides.
Morāle - ja spēsi parādīt lielam potenciālo darba devēju daudzumam, ka Tiešām Meklē Darbu un spēj domāt arī ārpus ierastajiem "rāmjiem" - darbu diezgan ātri sameklēsi. Kā to paveikt - jādomā pašai ;)

_Martini_ (2010-08-12 11:46)      P.S. Stāvēšana uz šosejas sievietei, Latvijā, ar tādu plakātu - nav gudrākā doma, pamēģini ko citu ;)

Anarhist - tavu problēmu atrisinās džeki ar lielu, apaļu, aromātisku auto. Pirms gada tel. bija 29416295, 29247771. Dažādi kantori, bet cena ap 15 Ls. No tevis pudele "russkij standart"- sarežģītāko darbu - atrast info tavā vietā paveicu es :D

liancite (2010-08-12 23:17)      Nav taisnība, ka nevar atrast darbu! Pati gan strādāju, bet ik pa laikam intereses pēc nosūtu CV (pat bez visām skaidrojošajām motivācijas vēstulēm), lai zinātu, kādas prasības darba devējam ir šodien...un līdz šim neviens nav atteicis, bet gan jautājis, vai varu darbu sākt tūlīt... vajag tik gribēt atrast...tad vēl piemērs, radiņš (18 gadi) sadomāja pa vasaru pastrādāt, pieredzes ta nav, kurš ņems...bet pēc 2 nedēļu intensīvas CV (vidusskolnieka) sūtīšanas visiem iespējamajiem DD, vienā dienā viņš saņēma 3 darba piedāvājumus, atlika tik izvēlēties savējo...un šīs nav ziņas :)

mincene22 (2010-11-21 19:13)      apkopējas darbs ir deficīts!
Labprāt pašreizējo darbu nomainītu pret citu darbu ar 320-350 uz rokas.Ir tiesības,ir mašīna.Vecajā darbā vairs nevar nomaksā.

Upene101 (2010-11-23 21:46)      Pirms pavisam neilga laika biju līdzīgā situācija, izmisums bija milzīgs kaut gan biju pavisam neilgu laiku bez darba. Pēc vienas no intervija sapratu, ka viņi gaida pozitīvi lādētu, zinošu un pārliecinātu tādu cilvēku. Saņēmos tā kā pa maz neliekas aizgāju uz interviju kaut gan likās ka zemē ielīdīšu kāds besis un izmisums.
Saņemšanās attaisnoja sevi, atradu darbu labāku kā iepriekšējo...
Bez pazišanās un visādiem citādiem brīnumiem :D

Ingaxx (2011-04-09 21:04)      Nu cik noprotu, tad esi sabiedrisko attiecību darbinieks vai kas tamlīdzīgs, bez kura uzņēmums mierigi var iztikt :)
mācies kādu amatu, kas ir pieprasīts - konditoriem mazinīcās, fabrikās un konditorejas cehos vienmer ir darbs un tos vienmēr mekļe, ja vien tiešām kaut ko prot (bet tas ir no manas sfēras). Pārdevējas pilns internets, bet kā jāstrādā - ne pie akses `mak pieiet no pareizās puses, ne komunicēt prot, ne vispār ir sajēga, ko pārdevējai jādara. bēdīgi ar zinošiem un varošiem darbiniekiem. Nu jau vairs nevajag, bet lai atrastu cilvēku, kuram tiešām ar preiku gribās algu samaksāt ar piebildi: "malacis! labi pastrādāt!" , ilgi nācās mekļēt un aplauzties...

Ingaxx (2011-04-09 21:06)      Un piekrītu klava4 komentāram par to, ka valsts putina laukā mazos uzņēmējus, ja vien maksā visus nodokļus....

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu