Samaksa par malkas skaldīšanu

Cik vajadzētu maksāt strādniekam ,kas 2. nedēļās saskalda 15 srerus malkas(egle,priede)
Dzīvošanai-istaba(jākurina pašam),3 reiz dienā paēst,paciņa cigarešu un kafija 5-6 reizes dienā.

joens      Nezinu, nezinu ... ļoti ilgi nav skaldīts, nesen tik zāģēju, taču liekas, ka 1-2 steri (saskaldītās malkas mērvienībās) ir tā pievakarē iziet kaulus izlocīt un bez "pīppauzēm". Cirvim gan labam jābūt, lai nav jāmokās (ir arī tāda pieredze). Un bez iepriekšēja treniņa biroja darbiniekam būs grūti.

1 steru dienā ar augstāk minētajiem pribambasiem ... varbūt pārsviesties uz malkas skaldīšanu?

ledusskapis      Lūk kā, atvelkās kāds pie manis, arī malka jāskalda, kādi 10 m2,,

iposse      vispār ar dārgajiem cirvjiem sieviete pati var skaldīt.Pagājušo vasar tā arī darīju, jo neuzskatu par vajdzīgu maksāt tiem slinkajiem dzērājiem, kuri ir nepiepildāmi, un viņiem tik vajag uzpīpēt un padzert...un bērni kopā ar draugu baru par saldējumiem sanesa .

riks      aluxx, tad izdari vienā dienā, kaut 2-ās! (saprotu, ka bez splitējamās mašīnas!)

annakarin      tas sanāk dārgi...labāk pati padarītu...:)ja vajag sauc palīgā...(labdarība par puscenu):)

Siiga      Hm... Sen esmu secinājusi, ka ir vērts maksāt par darbu tikai cilvēkam, kurš to prot. Tiem, kas mācās darīt - mācekļa alga. t. i. - paikas tiesa :D Pa to laiku, ko patērēji, ar to čammu auklējoties, droši vien pati pa pāris stundām dienā būtu to kaudzi pievārējusi... Es apmēram tik priekš sevis pa vakariem izkustēšanās pēc saskaldīju... ;)

Herkus1949      Pamegini pati kaut vienu kubikmetru saskaldit, tad ari zinasi cik ir jamaksa.

i_1      iterators runā lietu : egle ar izpuvušu vidu un zaraina priede ir kas cits, nekā kamīnā kraujams alksnītis... Pavisam cits. Un cirvis - viņi mēdz būt dažādi: cits par citu sliktāki un tikai retie ilgspēlējoši. Un , ja runa par štruntīgu priedi un egli , tad , personīgi , ar tādiem čakarējoties ( + ar visiem 2 ķīļiem ta kuvaldu ) , pērnsezon 2 cirvjus nokāvu galīgi , līdz atradu , kurš nelokās, nelūzt un ir normāli asināms. Tad ierēķini cirvju cenu pie tiem steriem ;D Pilsētnieks gan cirvi var salauzt tik dēļ muļķības , ne spēka. Bet tāds to priedi arī nesaskaldīs .
Tā ka ... Meistars ir , kas nāk ar saviem štrumiem un pasūtītājs tik rāda , kas darāms. Pārējie tik loderi, ko par vēdera tiesu un aiz cilvēkmīlas pieturēt.
2010-08-05

MAaSA      Ja būs egle,tad vakars uz ezera....
Kāda malka?
Es sākotnēji uzzinātu.
2010-08-09

kwazimorda      Negribu lielīties,bet gadus desmit atpakaļ es tādu daudzumu saskaldīju dienas laikā,ar visu pīpēšanu un aliņu.Piecos no rīta sāku un desmitos bij gatavs.Ar rokas cirvi,protams.Domāju,ka varētu arī tagad.Bet Divās nedēļās-tur jau palīgus vajag un vairākus,citādi galā netikt. 2010-08-09

prikshniece      es pa pieciem steriem 8 Ls samaksaaju,,,Bez nekādām papildus porcijām.. 2010-10-19

prikshniece      Ups...es par krāmēšanu..Sorry.. 2010-10-19

Braunings      Vajag maksāt cirtējam kas pienākas,tad malku saskaldīs pāris dienās i strēķītī sakraus,i pašu izcirtīs ,a nevis te knauzerēties un kapeiku pist!!! 2011-12-21

pirs      Ja dos kaut vienu reizi diennakti,tad skaldis par velti. 2012-02-12

Gargona      Apm 2 dienas, maksimums - Ls30, nu var ari pusdienas, un viss, vairak neko! 2012-08-24

mozais      A ko šamais vēl pa vidam dara? Nu starp kapijas pauzēm? Gultas darbos arī palīdz? Divas nedēļas, bļin, tur darba divām dienām... 2013-10-07

moons      lētāk iznāktu pāris reizes atdoties DD... ap 20 ls... 2013-10-07

erucanob      9.gada jautājums,pat Just vēl dzīva bija. 2013-10-07

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu