Latvieši - mocekļi lepojas ar darbaholismu?

Atsaucoties uz daudziem komentiem par strādīgajiem un sliņķiem gribu padiskutēt....

Šķiet, latviešiem (vai arī citiem?) ir tāds mocekļa sindroms. Cilvēks strādā virsstundas, brīvdienās, trīs darbos par vienu aldziņu, neredz ne ģimeni, ne draugus, ne arī atpūsties vairs māk, nezin kāds gadalaiks... It kā jau nožēlojami. Taču - nē! - cilvēks ar to LEPOJAS!
Pilnīgi šķiet - alkst mocīties, un pierādīt, ka var mocīties vēl vairāk! Un ja d-devēji vēl paslavē, malacis, kāds strādīgs... tad vispār!

Bet vai kāds ir aizdomājies, ka d-devēju vienīgā vēlme ir izspiest darbinieku kā citronu, nostrādināt, un izmest, kad veselība būs čupā? Ka brīvais laiks priekš sevis un ģimenes - tas ir normāli un labi?

Just_ (2009-04-16 11:02)      Kādi jau nu tie darba devēji ir... Ir redzēti (sevišķi raksturīgi) mazbinesu īpašnieki ar villām, smalkiem auto un visu ko, kuri cilvēkiem maksā minimālo un vēl rūpīgi pieskata, lai darba laiks tiktu izmantots līdz pēdējai sekundei. Tādi ir, piemēram, skandināvi, kuri šeit iekārtojuši kaut kādas ražotnītes un tad nu spiež ārā pēdējo. Ir tādi darba, kuri paši skrien pakaļ, lai norēķinātos par visu, ko cilvēks padarījis, un vēl labus darba apstākļus nodrošina. Tiem pirmajiem darba devējiem, man domāt, labs gals nav paredzams. Tas tur, augšā, nav mazais bērns. Bet strādniekiem gan neko pārmest nevajag.

Lieldienuzakis (2009-04-18 17:41)      Jas cilvēks pēc dabas ir slinks, viņam jāstrādā, jo nekas cits neatliek!:)

nakc (2009-04-19 21:09)      nesūdzos, mans darbs ir arī mans vaļasprieks :)

Laachuks (2009-09-19 19:18)      Es gan esmu reaals slinjkjis, lai gan ar to nelepojos :D Vieniigi .. lai padariitu kautko, vajag gan iedvesmu, gan motivaaciju. Shajaa briidii kautkas pietruukst, tachu taa nav visu laiku, par laimi :)

MrXm (2009-09-28 15:48)      tik daudz jastraadaa, jo janodarbojas ar neproduktiivu tupismu un jabaro zaglji kas sho procesu uzrauga, kontrolee un ne par ko neatbild. Ja Latvietis macetu stradaat 3x produktiivaak, tad varetu arii to dariit 3x iisaaku laiku. Ja veel nebarotu liekeezhus, bet visi stradatu - tad arii visi sanjemtu. Runaju abstrakti, nevis par kadu konkretu darbu!

Vientulaisvilks (2011-08-23 14:21)      Visi darba devēji ir cuukas un tikai domaa par maka biezumu,....un , daudzi veči ir dirsaa liideeji savaam jaunaam beibeem, peerk luksus mašiinas, ceļojumus un t.t. lai tik taas jaunaas cuukas vinjus nepamet!!!!

Barss1977 (2011-08-23 22:04)      nevajag kjert pirmo darbu kas nokriit priekshaa, par jebkura darba deveeja reputaaciju tomeer var "navesty spravki".
Ja cilveeki ka pamulkjineshanceetu pa minimaalo ilgaas darba stundas un katru nemaksaataaju uzreiz pasuutiitu, tad erii nebuutu taadu situaaciju, jo zinaatu ka ar to taalu netiksi.
BEt kameer ir auni un aitas kas shancee pa minimaalo, da pofig kaadu iemeslu peec, ja kas esmu redzeejsi reaali dziivee ka par mazaam naudinjaam shancee meicjas kam dzjeks sho sponsoree - vienkaarhi reaali aiznjem vietu firmaa, jo ir pofig cik maksaa, taapat viirs pabalstiis, ja pietruuks. Ir cilveeki kas shance pa minimaalo uz pusslodzi un veel darba deveejs nemaksaa meeneshiem to pasu - shie tik shancee ceriibaa ka buus labi... vot i briinaas tauta,ka daudzkur nav normaalu darba vietu... pashi vien pie taa vainiigi.

autogeens (2011-08-27 22:47)      Nu taa diemzheel ir etnopsihologjija. Cik esmu braukaajis pa pasauli esmu shito lietu nedaudz papeetiijis. Ja Melnajiem jau no beerniibas maaca taisiit savu biznesu un lai ir sava lieta... tad ko mees maacam saviem beerniem... maacies un dabuusi labu darbu! Un nevis maacies lai taisiitu savu biznesu. Domaashana jau jaamaina saknee. Skolaas siikie jaalaizh un jaamotivee lai veido maaciibu firmas... Kiosaki jaabuut vienai no graamataam ko izlasa pirmo. Un komercmaaciibai jaabuut obligaatajam priekshmetam skolaa! Kad biju siks es vienam puskriminaalam elementam kursh tanii laikaa spekuleeja(respektiivi jau tad ar savu biznesu nodarbojaas) pajautaaju " A kem vi rabotaite" vinjsh taa pasmiineeja un pateica " Ja ne rabotayu . Ya delom zanimayus."

kafijpupina (2012-10-19 23:09)      Latviesos ir izteikts vergu gars.....visu pieciest un izturet mokas lidz galam......

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu