Darba devēju patvaļa!!!

Esmu nikna kā pūķis....Zb tā darba devēju patvaļa!!! Nepietiek, ka paziņoja, ka oficiālā alga tiek samazināta uz minimālo, tad vēl tagad puskolektīvs (es tai skaitā) tiek palaists piespiedu bezalgas atvaļinājumā!!!! Vairumam tas gan izpaudīsies tā, ka uz darbu DRĪKSTĒS nākt, bet nodokļi netiks maksāti ar visām no tām izrietošajām sekām:( Es esmu noskaņota iespītēties un neparakstīt savstarpējo vienošanos par augstākminētajām represijām,kam, visticamāk, sekos mana atlaišana no darba:(

JurisK      Šādā situācijā ieteiktu parakstīt, samierināties ar esošo, bet censties situāciju uzlabot - gan meklējot labāku darbu, gan izmantojot citas iespējas.

RiebigaisVecis      skatos te paar plecu uz vienu uznjeemumu, kursh strauji iet dibenaa, jo turpina itkaa nekas nebutu noticis, turpina maksaat algas visiem deguna urbinaataajiem, etc.

jau rudenii vajadzeja izveerteet, cik kursh darbinieks naudas ienes, liekos nogriezt taa vai citaadi, izdevumus pec iespejas minimizeet, etc.

a taa... manprat labak boss maita nekaa bankroc.

BuutlsBamtrinkets      Nu jā un tas, kā raksta autore, ja viss notiek kaut kā pa klusām, slēpjoties(neizlasīju komentus uzmanīgi), tas ir vismaz negudri.
Arī "trusīgi". Nevis sasaukt savus darbiniekus(kas tacu nav uzņemuma ienaidnieki), pateikt - tā ot ira, sēžam laivā, stūrējam tur un tur, ūdens ir vot tik daudz, paikas tik daudz. Mēgināsim tagad nostūrēt laivu līdz sauszemei, kam nepatīk, tas drīkst lekt pār bortu - pārējiem vairāk iztikas paliks.
Ar cilvēkiem(darbiniekiem), ir jārunā.

andzja1      nezin, nezin, varbūt šefs apzinās, kāda putra pēc tāda paziņojuma sāksies, cik daudz jauna, iepriekš nezināma viņš uzzinās par sevi un citiem, no tiem kuri nu paliks aiz borta, nedomāju ka par uzņēmumu nevar spriest pēc darbiniekiem, vismaz ar vienu nu mēs esam iepazinušies.

dienamenesisgads      andzja1> kā jau teicu, ja Čefs baidās, tad tā tas arī saucas, tas nav nekāds Čefs, tas ir trusis.
Ja šefs(šefi) nezina kāda tipa cilvēki veido viņu produktu, tad sūds vien ir no tādas priekšniecības un jo ātrāk nogrims, jo labāk!:)
Mana pēdējā algotā darbavieta bija ļoti līdzīga "nekānegribuzināt" variantam. Tāds bezceris. Lieliska ideja, funktieris cilvēkiem pa pirmo, bet... bet nākamais posms kirdik!
Matemātiski lēmumi ne vienmēr der ārpus noteiktas vides. Ja kāds strādā mazāk(kā bija ar mani, pēc pavadītā darbā laika), bet NEurbina savas nāsis, bet vīlē, bet kad tu redzi sev blakus 3/4/5 "ciuvēkus", kuriem aPsolūt neincē vispār nekas kā savi puņķi... bet algu samazina TEV!:)... tad iestājas popigs, pilnīgs. Vnk neko vairs negribas, kad tevi paaicina un saka - zini, tu pēc stundām pavadi darbā 4/5, citi astoņas, desmit, cits divas maiņas, mēs tev tagad pa 25% samazināsim algu....
Saproti, katram ir sava darbavieta, es vīlēju galaproduktu pa kādiem 4,5 ciuvēkiem finālā(nu, galaiznākums), vot patīk man, man patīk tas ko es daru un ne mirkli nav jāpiespiežas, skatos blakus... a tur zīmē velniņus paintnet`ā - dienām, mēnesiem. Ot zīmē cilvēciņus, kuģīšus, teorētiskais normatīvs izpildīts, bet pīplam appsolūt nekas nepis, kas notiek, kas jādara, ko varētu, ko ne... nekās vispār. Bābas no rīta sanāk un līdz vakaram ir TROKSNIS, strādāt grūti, jo ir JĀDOMĀ, bet ir TROKSNIS, hi ha ha hi hu ha ha! Bet algu paceļ tiem, "kuri daudz strādā", tb atsēž!:)
V žopu!
Vienu pēcdarba dienu atnācu un teicu - jūs esat lieliski ciuvēki, bet uz redzēšanos, palikšu tajos savos laukos, atpakaļ pēc brīvdienām Rīgā manis vairs nebūs. Bai.
Es par to... šefēšanu, andž.:)
Tas, ka tu esi labs un lielisks biznesmenis, nozīme arī to, ka tu sti

redo_      vislabākais, ka kādam ir dusma par to, ka kāc kādu atlaiž. bet vai tas kāc iedomājās, ka nav, nu nav par ko cilvēkiem maksāt. minimālo, maksimālo un tā...nu katram savs krekls tuvāk
darba devējs izlīdīs. jo vinš domā citādāk.
darba ņēmējs pamatā ir lūzeris, jo pats par citiem nekad atbildību negrib un negribēs uzņemties.
un nevaig vainot valdību, un vēl ko un vēl ko.
vai 13. gs bija vairāk naudas?:)
nekad vairāk bizness nebūs tāds kā bija. atcerieties. un savas mācību grāmatas izmetiet miskastē (tas attiecas uz finansistiem, ekonomistiem, un pārējiem "false thinking" cilēkiem".
ir iestājies gudro cilvēku laiks:)

_Antuanete_      Redo - bez tiem "lūzeriem" arī darba devējs varētu urbināt degunu, jo nebūtu, kas viņa produktu taisa, vai ne tā? Ir cilvēki, kuriem ir dots būt par biznesmeņiem, un ir cilvēki, kuriem nav un labāk nemaz nesākt - un, ja katrs ir savā vietā un strādā pēc labākās sirdsapziņas, tad nav ko pirkstus mētāt un aplamāt tos otros.

andzja1      Piemērs iz dzīves, par gabaldarbu 3 strādnieki saņem 100 ls, bet te viens saka - es viens to varu padarīt, un izdara, saņem samaksu -30ls, jautri, šefa atbilde, komiska, 100ls es maksāju 3 cilvēkiem, bet tu strādāji viens, 100/3=30, loģiski.

redo_      Antuanete, Jums ir zināma taisnība, protams, ...
bet darba ņēmējs varētu ražot un pārdot visu pats? ne.. bet ja no viņa nepērk, kur tad lai viņš rauj to naudu, ko dot arī tam apzinīgajam?
bet vieglāk jau ir atnākt un pateikt, ka nekā, dajoš...
bet faktiski. šobrīd es nevainoju nevienu. man drīzāk patīk, ka cilvēki, kas zīmēja velniņus darba laikā, taga domās, ko darīt, ja viņam gribas ēst.
nekā personīga. . strādāju sev un saviem.
un kādēl gan nesākt domāt citādāk? nu tā, pārmaiņās pēc.
šī brīžā situācijas pamats ir tāds, ka dominēs elementārākās lietas. un cik mums visiem grūti ir lauzt paradumus:)

tiritomba      te tās debates jau tāda "deķīša" stīvēšana no d/ņ uz d/d vien ir. abiem, protams, ir taisnība. ja apgriež darbinieka algu, tad katrs pats dziļi izjūt to kā "personīgu nepatiku no šefa puses". ja darbiniekam maksā tikai tādēļ, lai viņš tur "būtu", jo LV likumdošana nepieļauj garāku stundu darbalaiku, kā MK noteikumos rakstīts, tad arī tas ir taisnība.
bet! mēs visi esam cilvēki - varbūt patiešām, lai uzņēmums izdzīvotu vajag to bezalgas atvaļinājumu, lai nevajadzētu štatu samazināšanu taisīt. varbūt, ka šefs grib "pa labam" un viņš ir no tiem šefiem, kuram neērti acīs paskatīties savējiem un teikt, ziniet, es nebiju prasmīgs vadītājs ... tāpēc, pirms nosodīt gan šefus, gan viņus padotos vajadzētu tomēr problēmas aplūkot daudz dziļāk.

nestandarts      Šitādiem pīkstētājiem novēlu pašiem kļūt par darba devējiem. Redzēs, ko tad sapratīs ar vārdu "patvaļa"...

UgunskuraKurinatajs      man jau patīk...
beigās pie visa vainīgi ir darba devēji:)

a neapmierinātie parasti sēž internetā,nekā nedara un pukst...

harija_advokats      man ar priekšnieks maita baigais no jūnija algu nemaksā, bet strādāšu vienalga, jo ļoti mīlu darbu un tad vēl ir tēma, ko ar vāverēm apspriest...

buusjaulabi      Satiekas divi šefi:
- Klau, tu savējiem algu maksā?
- Nē.
- Es arī nē. Bet viņi jau uz darbu vienalga nāk?
- Jā, nāk.
- Manējie arī nāk. Klau, varbūt uztaisām maksas ieeju!?
***
Darbā ieviesta maksas ieeja. Paiet pirmā darba nedēļa.
- Nu kā, tavējie uz darbu vēl nāk?
- Aha, nāk gan, tikai traki ekonomē!!!
- ????????
- Pirmdienā atnāk un tikai piektdienā iet mājās!

rozamunde      Nelasot komentus - īstermiņā jau var dusmoties un neparakstīt neko, bet ilgtermiņā palikt bez nekāda darba un ieņēmumiem?
Ja esat ļoti par sevi pārliecināta būtne, startējiet uz citu uzņēmumu, attīstiet savu uzņēmumu, dodiet darbu citiem un izgulieties līdz pusdienaslaikam. Kas to var liegt?

Ivans_neBargais      "Nepietiek, ka paziņoja, ka oficiālā alga tiek samazināta uz minimālo," tas nozīmē ka bija arī neoficiālā? Labi ka nesamazināj to, tā parasti ir lielāka par oficiālo. :)

cippa      kas par kreņķiem? nepatīk, kļūsti pati darba devājs, kas liek pie tādiem strādāt? pati vainīga, ar varu jau nepiespieda

Peteris2008      Piedrāžu visu to nolādēto kapitālismu,labāk ir dzīvot uzlabotā kopmunismā..... 2009-09-24

Mylina      Nez vai ar savu iespītēšanos šajos laikos izdzīvosi! Tev ir vietā cits darbs? Mana reakcija bija līdzīga, bet es piekritu visiem nosacījumiem un zini - alga (lai vai kāda) tomēr ir labāks variants par bezdarbnieka pabalstu. 2010-01-19

Ingaxx      Man laikam labs kolektīvs novākts, bija gan piespiedu atvaļinājums, gan algas samazinātas, bet visi nāks un strādās! Cita lieta, ka viens darbinieks tiks aizvietots pret labāk kvalificētu, bet tas jau cits stāsts! 2010-06-26

diana1960      Esmu pilnīgi izbrīnīta,cik prātīga tomēr tā ohojiešu tauta... Lai Tev veicās,visiem ir grūti ,ne no labas dzīves tas darba devējs tā rīkojās...tu jau pati to saproti un redzi ...Un tu jau vari atrast citu darbu ,bet viņš gan nevar . 2011-09-18

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu